Sinterklaas kapoentje

Op 11 dec 2017 door Juf Els

 

Sinterklaas kapoentje!

Op 08 dec 2017 door Juf Tirsa

 

Zijn jullie bang van Sinterklaas of zwarte piet?” “Neeeen!!!” riepen de kinderen in koor. Of toch misschien een beetje? Hier en daar zagen we toch enkele bedenkelijke gezichtjes.
Maar de juf leerden hen dat ze helemaal niet bang hoeven te zijn want Sinterklaas en zwarte piet zijn lieve mensen. Ze geven ons cadeautjes en lekkere snoepjes!
Om zich helemaal in de rol van Sint en piet in te leven, kregen de kleuters verkleedkledij en werden er zelfs cadeautjes gemaakt en uitgedeeld. De kleuters mochten ook in speelgoedfolders knippen., met de handpoppen van Sinterklaas spelen, in boekjes lezen van de Sint,… .

Op dinsdag 5 december kwamen Sinterklaas en zijn zwarte pieten langs op school en vierden we zijn verjaardagsfeest!

Dit liedje zongen we tijdens het feest:

“Sinterklaas met je mooie lange baard,

Sinterklaas met je lieve witte paard.

Welkom, welkom, fijn dat je er bent!”

Zwarte Piet met het grote dikke boek,

Zwarte Piet met een zak vol snoep en koek,

welkom, welkom, fijn dat je er bent!”

Thema grootouders

Op 29 nov 2017 door Juf Tirsa

 

Vrolijke vrolijke vrienden…

Op 20 nov 2017 door Juf Tirsa

 

Kennen jullie Rikki al? Rikki is een konijn dat anders is dan andere konijnen: zijn rechteroor hangt naar beneden. Op allerlei inventieve manieren probeert hij daar wat aan te doen, want de andere konijnen pesten hem er nogal mee. Maar wat hij ook doet, ze blijven hem uitlachen. Na een bezoek aan de dokter, die hem vertelt dat er niks mis is met zijn oor, legt Rikki zich erbij neer. Hij verzint zelfs een allerlaatste truc, waarom de andere konijnen vreselijk moeten lachen; voor een keer zijn ze allemaal hetzelfde! Ze zijn allemaal vriendjes, prachtig verhaal dat volledig past in de week tegen pesten!

De hele week werd er uit prentenboeken van Rikki voorgelezen, we puzzelden samen en leerden de afspraken kennen van onze puzzelrups.
We leerden ook samenwerken door per twee een puzzel te maken. We speelden een gezelschapsspel waar we leerden onze beurt afwachten.

Er kwamen dus veel sociale vaardigheden aan bod die Cas en Lisa  aan de kinderen voorstelden.

De vrolijke vriendjes van 1KKB…

Volksdansen met de eerste kleuterklas

Op 20 nov 2017 door Juf Sara

 

Op donderdag 16 november trok het derde leerjaar naar de kleuterschool.

Samen met de vier juffen leerden we de vriendjes van de eerste kleuterklas enkele liedjes aan met de bijhorende dansjes.