Godsdienst : Allerheiligen en Allerzielen

Op 18 okt 2017 door Juf Sofievm

 

We leerden over Allerheiligen en Allerzielen. Naar aanleiding hiervan maakten wij ook een troostdoosje. Dit is een (klein) doosje dat gebruikt kan worden voor kleine en grote verdrietjes : een mindere toets, iemand die je mist, een moeilijk moment, …

We maakten ook een grote ‘vragenflap’. Hierop kunnen wij onze vragen omtrent verlies op noteren en krijgen wij ook de kans om antwoorden uit te wisselen.

Hier enkele foto’s.

Schooltuin

Op 13 okt 2017 door Juf Sofievm

 

We gingen vandaag naar de schooltuin. We ruimden onze moestuinbak op en we plantten ajuintjes en look.

Thema ‘Natuur’

Op 13 okt 2017 door Juf Sofievm

 

Binnenkort (dinsdag 17 okt ’17) staat de toets over het thema ‘Natuur’ gepland. Eén van de dingen die de kinderen moeten leren, zijn de bladeren. Welk blad hoort bij welke boom? Hiervoor maakten wij een powerpoint zodat de kinderen dit goed en zelfstandig kunnen oefenen.

Veel succes!

Thema ‘Natuur’ Bladeren quiz

Natuur

Op 07 okt 2017 door Juf Sofievm

 

Vrijdag gingen we normaal naar het bos, maar jammer genoeg waren de weergoden ons niet goed gezind. Tussen de buien door gingen we naar de schooltuin. Graag hadden we daar een boekje voorgelezen, maar de druppels beslisten daar anders over…

Peertutoring : echte boekenwormen (2e – 4e)

Op 05 okt 2017 door Juf Sofievm

 

Vandaag maakten we kennis met onze leesmakker! We maakten alvast een bladwijzer in de vorm van een echte ‘boekenworm’. Zo weten we binnenkort altijd waar we gebleven zijn. :)