Van buiten leren word je een allesweter – feb

Op 21 feb 2018 door Juf Sofievm

 

Ook deze week trotseerden we de koude en gingen we naar buiten voor een stukje van onze les. Maandag zochten we naar woorden op de speelplaats en moesten we deze alfabetisch rangschikken. Vandaag leerden we over de oppervlakte bij wiskunde. We gingen buiten dus enkele vlakke figuren tekenen en kleurden de oppervlakte.

Nee tegen pesten!

Op 15 feb 2018 door Juf Sofievm

 

Voor de vakantie was het de Vlaamse Week tegen Pesten. We deden verschillende dingetjes rond pesten en vriendschap : een contractwerk, vertrouwensspelletjes met het eerste leerjaar, samenwerkingsspelletjes met 4A en 4B, vriendschapsbandjes maken met onze meters/peters van het eerste leerjaar, ons WO-thema, de Move tegen Pesten, …

Als afsluiter van de Anti-pestweek keken wij vrijdag naar de film ‘De Superheld’. Dit is een film die ons nog maar eens toont dat pesten niet oké is.

Week tegen Pesten (4A en 4B)

Op 06 feb 2018 door Juf Sofievm

 

Het vierde leerjaar is tegen pesten (net zoals heel AMB)! 4A en 4B ondertekenden het Manipest en zingen mee op de tonen van ‘Stip na Stip’. Ook het dansje oefenen we af en toe. Ons WO-thema (‘Nee tegen pesten!’) en ons contract (‘Vriendschapsweek’) kadert ook in de Week tegen Pesten.

Vandaag speelden 4A en 4B spelletjes om zo de band te versterken!

Week tegen Pesten (1 en 4)

Op 05 feb 2018 door Juf Sofievm

 

Het eerste en vierde leerjaar speelden samen vertrouwensspelletjes omdat het deze week de Week tegen Pesten is. Hier enkele sfeerbeelden.

Maria Lichtmis

Op 02 feb 2018 door Juf Sofie

 

Lichtmis wordt gevierd 40 dagen na Kerstmis.   We herdenken de dag dat Jezus voor de eerste maal onder het volk verschijnt.

Wie op 2 februari pannenkoeken eet, wordt volgens het bijgeloof het hele jaar door gelukkig en rijk.

Het proberen waard dachten wij in het 4de leerjaar.

Hieronder enkele sfeerbeelden.