Kinderviering oktober

Op 16 okt 2017 door Juf Valentine

 

Saved by the bell (Kleuterschool)

Op 06 okt 2017 door Juf Tirsa

 

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Daarom deden we op 5 oktober, op de de Internationale dag van de Leerkracht, de schoolbel eens extra te luiden. Zo laten we de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed, kwaliteitsvol onderwijs.

Beluister hier nogmaals het liedje dat we zongen: https://www.youtube.com/watch?v=u7C89CJdlUM

GENIETEN VAN BRUSSELKLASSEN

Op 25 sep 2017 door Juf Valentine

 

Animatiepunt september ‘Samenknap’ in de kleuterschool

Op 21 sep 2017 door Juf Els

 

Tijdens dit schooljaar gaan we op zoek naar onze talenten, in dit animatiepuntje van september halen we ‘samenknap’ aan. In een toneeltje maken de kinderen van de lagere school aan onze kleuters duidelijk wat mooi samenspel is. Onze speelplaatsafspraken worden in de kijker gezet!

Autovrije dag …een SUCCES !

Op 20 sep 2017 door Juf Valentine

 

EN OOAan alle ouders, kinderen, leerkrachten,…dank voor jullie inspanningen. De auto werd verder geparkeerd of nog beter…bleef gewoon thuis.

Dit verdiende een beloning :-) . Bekijk onze sfeerbeelden! En ook …

https://sint-pieters-leeuw.eu/2017/09/20/kleuters-ave-mariaschool-kregen-extra-verkeersles-nav-week-van-de-mobiliteit/

Verder lezen »

 

Schooltuin-challenge

Op 25 sep 2017 door Juf Sara

 

Vorig schooljaar werd onze prachtige schooltuin officieel ingehuldigd.

Ook dit schooljaar willen we zoveel mogelijk genieten van dit stukje natuur.

Om te bewijzen dat er ook tijdens de herfst- en wintermaanden heel wat te beleven valt in onze tuin, gingen de klassen een ‘schooltuin-challenge’ met elkaar aan.

Het doel: per klas zoveel mogelijk punten verzamelen door elke maand een leuke activiteit in de schooltuin te laten doorgaan.

De spits werd afgebeten door 2A: zij gingen lekker relaxen midden in het groen.

Al gauw volgden 5B met een lesje Frans ‘en plein air’ en het derde leerjaar ging uien planten.

Aan alle andere klassen: VLUGVLUGVLUG, de maand september is bijna om…

 

 

Week van de mobiliteit

Op 21 sep 2017 door Juf Els

 

Deze week van de mobiliteit werd ingezet door een klein toneeltje van de kleuterjuffen  ;)

Piratensportdag KS

Op 16 sep 2017 door Juf Frieda

 

Piraat kwam terug van een hele verre reis met een grote SCHATKIST. Hij wilde deze fier tonen aan onze kleuters en vertelde dat hij die schat gevonden had met een SCHATKAART. Hij wilde de schatkaart aan de kleuters tonen, maar vond deze niet meer. Hij vergat de schatkaart waarschijnlijk op zijn boot en ging erom. Ondertussen kwam boefje juf Frieda binnen en zag die grote schatkist. Natuurlijk wilde zij die schatkist wel! En ze nam hem mee. De piraat kon de schatkist enkel terugkrijgen van boefje juf Frieda als hij verschillende opdrachtjes deed. Dit kon hij niet alleen, maar gelukkig wilden de kleuters hem wel helpen! Op het einde van de dag kreeg piraat zijn schatkist terug en omdat de kleuters zo goed geholpen hadden, wilde piraat zijn schat wel delen met alle kleuters!
Wat was piraat moe van al die opdrachtjes! Onze kleuters ook?

eucharistieviering begin schooljaar

Op 16 sep 2017 door Juf Ilse

 

Donderdag 14 september vierden we in de kerk een fijne start van het nieuwe schooljaar.  We verwelkomden in het bijzonder de nieuwe leerlingen en leerkrachten.   Samen luisterden we naar mooie teksten en zongen het jaarthemalied ‘Stapschoenen’ uit volle borst mee.

Maand van de sportclub

Op 13 sep 2017 door Juf Lize

 

Op woensdag 13 september 2017 had de 6de editie plaats van de actie ‘Toon je sportclub @ school’. Wij kwamen allemaal in sportouftit naar school, hadden een intensieve ochtendgymnastiek en hielden per graad een mannequin-challenge. Helemaal onderaan de foto’s kan je deze bekijken!

Mannequin challenge 2e graad