De Vlaamse week tegen pesten

Op 14 feb 2018 door Juf Elien

 

Van 2 tot 9 februari werd ‘ De Vlaamse week tegen pesten’ georganiseerd.  Op vrijdag 2 februari 2018 werd elke klas uitgedaagd om tijdens deze week extra aandacht te schenken aan dit  probleem. Alle leerlingen ondertekenden het ‘Manipest’ met daarop vier belangrijke afspraken.  Voor elke afspraak mag je een stip op je hand zetten.
Want STIP = Samen Tegen Iemand Pesten.

We beloofden zo om met z’n alle de strijd tegen pesten aan te gaan. Want wij geloven er in dat samen veel leuker is dan alleen! Nadat we samen met alle leerlingen, leerkrachten en directie de move tegen pesten hadden gedanst, kon de antipest week echt van start gaan. Wij doen alvast ons best! Jullie ook? Verder lezen »

De move tegen pesten: video-1518255438

Energy Challenge

Op 08 feb 2018 door Juf Sofievm

 

Wegens heel wat technische problemen is de Luminus Energy Challenge (de wedstrijd met de Lumiball) stop gezet. Luminus heeft naar oplossingen gezocht, maar jammer genoeg is dit niet gelukt. In alle scholen wordt de bal opgehaald en kan er geen energie meer opgewekt worden door met de bal te spelen.

Luminus vond het heel fijn om te zien en horen hoe gemotiveerd jullie waren. Daarom willen ze jullie belonen met een verrassing. Binnenkort (in maart ongeveer) gaan ze deze brengen.

Luminus wil ons toch blijven bewust maken van energie en wil ons aansporen zoveel mogelijk energie te besparen. Daarom gaan ze verder om de energie-uitdaging aan met een grote online quiz. Luminus behoudt de prijzen die oorspronkelijk waren voorzien, maar verzekeren deze keer dat élke deelnemer aan de quiz in de prijzen valt – naast het bovenvermelde cadeau.

Wij, de juffen en meesters, vonden het héél fijn om te zien hoe gemotiveerd jullie wel waren!

kinderviering 21 jan. 2018

Op 21 jan 2018 door Juf Valentine

 

Enkele nieuwigheden op de speelplaats

Op 21 jan 2018 door Juf Sofievm

 

Vrijdag 19 januari vertelden we het aan de kinderen : er zijn enkele nieuwigheden op de speelplaats.

Wij willen jullie bedanken voor het inzamelen van de batterijen! Hierdoor konden wij enkele nieuwe spelletjes aankopen voor de spelkoffers en de rustige hoek. Zo konden we 2 paar stelten, een reuze-Jenga, een ballenkasteel en een scorebord bestellen. Dit konden wij doen omdat jullie zo veel batterijen hadden ingezameld. Doe zo verder!

Verder kochten wij ook een hekje aan zodat het terreintje voor de spelkoffers afgebakend is.

Het andere grote nieuws is dat wij meedoen met de Luminus Energy Challenge. Wij hebben een ‘Lumiball’ gekregen. Dit is niet zomaar een bal, maar deze bal meet de opgewekte energie. Energie opwekken met de bal is heel eenvoudig : ermee spelen! De kinderen zullen dus gedurende 1 maand (22 jan – 23 feb) de bal continu in beweging houden : tijdens de speeltijden, tijdens de turnlessen, ook tijdens Sportsnack, … De school die de meeste energie opwekt, wint een zeer mooie prijs!

Wil je de wedstrijd mee volgen? Ga dan regelmatig een kijkje nemen op https://energy-challenge.be/nl/scholen

Afsluiten deden we met een dansje!

 

Week tegen Pesten (4A en 4B)

Op 06 feb 2018 door Juf Sofievm

 

Het vierde leerjaar is tegen pesten (net zoals heel AMB)! 4A en 4B ondertekenden het Manipest en zingen mee op de tonen van ‘Stip na Stip’. Ook het dansje oefenen we af en toe. Ons WO-thema (‘Nee tegen pesten!’) en ons contract (‘Vriendschapsweek’) kadert ook in de Week tegen Pesten.

Vandaag speelden 4A en 4B spelletjes om zo de band te versterken!

Kerstviering LS

Op 23 dec 2017 door Juf Sofievm

 

Er brandden eens vier kaarsen. De eerste kaars zei: ‘Ik ben de schat van vrede. Maar als je om je heen kijkt, zie je veel oorlog en geweld in de wereld. Daardoor doof ik uit.’ Het vlammetje werd kleiner tot de kaars niet meer brandde.

De tweede kaars zei: ‘Ik ben de schat van de vriendschap. Maar als vrienden ruzie maken, doof ik uit.’ Toen ze stopte met praten, blies een zachte wind haar uit.

Toen sprak de derde kaars: ‘Ik ben de liefde. De mensen zien niet meer naar me om. Ze vergeten zelfs om van elkaar te houden.’ Ze wachtte niet langer en doofde uit.

Een kind zag de drie gedoofde kaarsen. ‘Waarom branden jullie niet meer?’ vroeg het en het begon te huilen. Toen zei de vierde kaars: ‘Je moet niet wenen. Ik brand nog. Ik kan alle kaarsen terug aansteken. Ik ben de hoop.’

Voetbaltoernooi 3e graad – leerkrachten

Op 23 dec 2017 door Juf Sofievm

 

Vrijdagmiddag werd het voetbaltoernooi afgesloten met de wedstrijd tussen de winnende ploeg van de derde graad en een leerkrachtenploeg. De wedstrijd was spannend en de stand ging ongeveer gelijk op. Maar, we moeten het toegeven : de kinderen van 5 en 6 waren heel goed en zijn dan ook gewonnen met 5 – 4.

Goed gedaan iedereen!

Kerstviering kleuterschool 2017

Op 21 dec 2017 door Juf Els

 

Opbrengst warmste week actie (Music for life)

Op 21 dec 2017 door Juf Tirsa

 

Bedankt aan iedereen die ons steunde voor de warmste week actie!

We zijn heel blij met de opbrengst van €1504,40! Deze wordt integraal geschonken aan de Epilepsie Liga!