Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Licht en donker (Rikki durft!)

 

De voorbije twee weken werkten we rond het thema ‘Licht en donker’ (Prentenboek: Rikki Durft!).

Om licht en donker te ontdekken, ging het licht uit in de klas en konden de kinderen spelen met hun zaklamp.
Met lakens en doeken maakten we samen een donker hoekje in de klas, het werd een grote tent net zoals in het prentenboek ‘Rikki durft’.
Rikki mocht buiten in zijn tent overnachten, maar hij werd heel bang van enge geluiden en schaduwen. Zo kwam het gevoel ‘bang zijn’ ook aan bod in ons thema.

Bij licht en donker denken we ook aan dag en nacht, daarom vertelden we ook het prentenboek ‘slaap schildpad slaap’ aan de hand van een poppenspel.
Het prentenboek gaat over een schildpad dat zijn slaap maar niet kan vatten: niet door flesje warme melk, niet door een slaapliedje, niet door een tutje, niet door te wiegen maar de schildpad kon alleen maar in slaap vallen door in een rijdende auto te zitten. Een auto? De dieren hadden helemaal geen auto, dus besloten ze zelf een wagen te maken van houten plankjes en touw. Wat een prachtig resultaat en de schildpad? Jaja, die sliep als een roosje… .

De hele week zijn we muzisch aan het werk gegaan rond licht en donker: we maakten een mobiel van een maan met veel sterren dat licht geeft in het donker, we knutselden grote en kleine wolken, we bouwden tenten met doeken en reuzewasspelden, we leerden een versje aan over licht en donker (zie hieronder),… .

Herbekijk samen met je kapoen eens het prentenboek van de voorbije 2 weken: https://www.youtube.com/watch?v=kw6mCkiV_4k

Leuk weetje: we kregen nieuwe plaatsjes in de kring en zitten nu eens naast andere vriendjes! 🙂

Afbeeldingsresultaat voor versje licht en donker