Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Ideetjes voor thuis

 

Liefste jongen en meisjes,

Wat voelt het gek om dingen voor te bereiden die jullie thuis kunnen doen i.p.v. in de klas! We denken in elk geval veel aan jullie!

Via Smartschool zullen jullie mama’s en papa’s wekelijks een berichtje krijgen met de dingen die jullie thuis moeten doen. Daarnaast zetten we ook op Bingel en Scoodle regelmatig taakjes klaar om vrijblijvend online te oefenen.

Ook hier op onze klaswebsite zullen komen dingen te staan die jullie thuis vrijblijvend kunnen doen, deze lijst wordt doorheen de weken aangevuld. Kijk snel verder!

Algemeen

 • Op https://www.computermeester.be/5deleerjaar.htm vind je een heleboel educatieve spelletjes voor wiskunde, Frans, Nederlands en spelling. De woordjes van ‘En action’ kunnen hier worden ingeoefend per unité.
 • Team basisonderwijs van Plantyn zorgt elke dag voor een overzichtelijke dagtaak op papier.  Deze dagtaak bevat zowel oefeningen voor taal als rekenen, een leesopdracht en een leuke creatieve opdracht. Vaak is er ook een opdracht voor WO voorzien. De correctiesleutel verschijnt de volgende dag samen met de dagtaak voor de nieuwe dag. Zo blijft het aanbod mooi uitgebalanceerd.
 • Xnapda is een platform boordevol educatieve filmpjes voor de lagere school. Je vindt hier drie soorten filmpjes:
  • de instructiefilmpjes: 10 toffe presentatoren leggen de leerstof duidelijk uit én op een leuke manier in de vorm van een verhaaltje.
  • de automatisatiefilmpjes: via bewegend leren op muziek (maaltafels, getalbeelden, splitsen, deeltafels, Frans, …)
  • de Funzone-filmpjes: bewegingstussendoortjes, moppen, raadsels, uitbeelden, …

 

WO

 • Op deze website vragen ze je om naar buiten te trekken en in je tuin op zoek te gaan naar insecten. Welke insecten je vindt, kan je dan hier in geven. Zij brengen de resultaten van alle kinderen over heel Vlaanderen in kaart. Benieuwd hoeveel insecten je buurjongens of meisjes hebben gevonden?
 • Op deze website van het WWF vind je gratis lessen over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren, waarbij kinderen zelf ontdekken wat zij kunnen doen voor een betere toekomst.

 

Wiskunde

 

Spelling

 

Dikke knuffel,

Jullie juffen