Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Websites extra uitdaging

 

Hallo allemaal,

Hieronder vinden jullie enkele websites terug die handig zijn voor kinderen die nood hebben aan extra uitdaging.

Duolingo

www.duolingo.comDit is een website waarop je gratis talen kan leren. Het is een hele leuke en kindvriendelijke website om de Engelse taal te ontdekken. Eens je  een profiel hebt aangemaakt, kan je starten! Veel plezier!  

Cleverkids

Laat je kind met één klik rekenen of taal oefenen. Je kind krijgt meteen feedback en soms hulpmiddelen. Het platform rond e-learning wordt voorlopig gratis ter beschikking gesteld tot het einde van de paasvakantie.

Hoe start je?

Stuur een mail naar info@eurekaleuven.be met als onderwerp ‘Cleverkids’. Zet daarin de naam van je kind en het leerjaar. Wij maken zo snel mogelijk een account aan en je kan meteen aan de slag.

Scratch:  

https://scratch.mit.edu/

Via deze website kan je je eigen spelletjes, filmpjes, verhalen, … programmeren. Klik op het startscherm op ‘Maak’. Daarna krijg je een nieuw venster te zien.  Op de werkbalk bovenaan staat een lampje met ‘Turorials’. Wanneer je daar gaat op klikken, krijg je uitleg over hoe je het best aan de slag kan gaan! Het zal wat zoekwerk vragen, maar het is zo leuk als je nadien je eerste spelletje of filmpje aan iemand kan tonen. Veel programmeerplezier!

Hopelijk beleven jullie hier veel plezier aan en worden jullie hiermee extra uitgedaagd.

Veel liefs,

de juffen