Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Thema: Kas bij oma en opa

 

Na een extra lange herfstvakantie vlogen we er weer in! Deze week werkten we rond het boekje “Kas bij oma en opa”.

We wilden graag het verhaaltje vertellen in de schooltuin, maar omdat alles er erg nat was en we niet konden gaan zitten, lazen we het boekje op de speelplaats op de bankjes, nadat we ons eerst konden uitleven in de schooltuin. Vooral de diepe plas had veel trek 🙂

“Kas pakt zijn koffertje, want hij gaat logeren bij opa en oma! Nadat Kas afscheid heeft genomen van mama, maken ze er samen een heerlijke dag van. Ze eten taart, gaan naar het park met Kees de hond die graag in de vijver bij de eendjes zwemt en maken lekkere soep van groentjes uit opa zijn moestuin. Ook eten ze samen lekkere pannenkoeken van oma. Na een hele leuke dag mag Kas slapen in het grote logeerbed. Slaapwel Kas!”

Dit deden we nog allemaal:
– Aan de hand van de meegebrachte foto’s vertelden we over onze grootouders. Alle foto’s kregen een plaatsje op onze bord.
– In de poppenhoek konden we ons verkleden in oma en opa en kindjes die gingen logeren.
– We maakten puzzels van oma en opa
– We legden kaartjes in de juiste volgorde van jong naar oud. (eerst was oma/opa een baby, dan een kindje, dan een mama/papa en dan een oma/opa)
– We maakten mooie kettingen voor oma met de parels
– En … maar dit mogen we nog niet verklappen … we maakten cadeautjes voor onze grootouders én we maakten zelf ons inpakpapier.

Ook dit versje leerden we en zullen we opzeggen als we ons cadeautje afgeven:
“Liefste … ,
Luister even,
Ik wil je heel veel zoentjes geven.
Eéntje hier en ééntje daar.
Een dikke knuffel en ik ben klaar!
Je kapoen, … “