Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Het is gemaakt!

 

In dit thema gingen we als echte onderzoekers aan de slag en bekeken we hoe verschillende voorwerpen werden gemaakt.

We leerden dat er heel wat stapjes vooraf moeten gebeuren, voordat je echt iets kan maken. We voelden en keken naar de verschillende grondstoffen hout, rubber, kunststof, glas, textiel…. en probeerden deze te herkennen in verschillende voorwerpen. Om iets te kunnen maken heb je ook gereedschap nodig. Onze klusjesman Geert kwam ook naar de klas met zijn gereedschapskoffer. Zo maakten we kennis met verschillende gereedschappen.

Als afsluiter van ons thema gingen we zelf aan de slag. We maakten uit kosteloos materiaal, een eigen stoel voor een knuffel. Wat waren we benieuwd of deze opdracht zou slagen. Maar ja hoor het lukt ons! Elke stoel was sterk genoeg! Onze klasknuffel kon perfect rechtop blijven zitten op onze stoeltjes! Natuurlijk moesten we dan ook nog een reclamefiche maken om onze stoel te promoten!

Hieronder wat sfeerbeelden van 1A:

 

 

Enkele sfeerbeelden van 1B: