Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Info sneeuwklassen

 

Gezien de stijgende pandemiecijfers in Europa is er door VOK besloten om uit voorzorg de sneeuwklassen tot aan de krokusvakantie af te gelasten. De uitwijkmogelijkheid naar een sneeuwklas in maart 2022 is helaas niet mogelijk.

Dit wil zeggen dat de sneeuwklassen dit jaar niet kunnen doorgaan.

We kregen vanuit VOK wel de mogelijkheid om te opteren voor een bergklassen in de maand april. Dit geniet niet onze voorkeur gezien een uitstap naar het buitenland dan nog heel wat onzekerheden met zich meebrengt en we mogelijks opnieuw moeten annuleren/aanpassen.

Daarom hebben we als school beslist om te kiezen voor een alternatief in België voor het vijfde en zesde leerjaar. Na een uitgebreide zoektocht kozen wij voor een zeeklassen in het Vakantiecentrum Reigersnest te Koksijde en dit van 19 tot 22 april 2022.

We hebben ook de mogelijkheid om reeds op maandag 18 april te vertrekken. Maar dit is nog een verlofdag (Paasmaandag). Wij willen de jongens en meisjes van het vijfde en zesde leerjaar zoveel mogelijk mooie herinneringen bezorgen. Daarom zouden wij met de begeleidende leerkrachten en monitoren graag al op maandag vertrekken zodat we een extra dag hebben om te vullen met leuke activiteiten. Maar wij vinden de mening van de ouders van het vijfde en zesde leerjaar ook belangrijk. Daarom worden zij via een online enquête hieromtrent bevraagd. Wij brengen ze, eens de resultaten van deze bevraging volledig zijn, zo snel mogelijk op de hoogte van onze beslissing.

We begrijpen dat de annulatie van de sneeuwklassen wel wat teleurstelling met zich meebrengt. Maar we doen er alles aan om de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar alsnog een week te bezorgen waar ze samen van kunnen genieten. Hier draait het, ongeacht van de locatie, tenslotte toch om.