Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Thema: Welterusten, Kleine Beer! (Licht en donker)

 

Grote Beer en Kleine Beer wonen in een huiselijk en gezellig hol. Grote Beer nestelt zich warm met een spannend boek naast de haard terwijl Kleine Beer zou moeten slapen in zijn bedje. Maar Kleine Beer wil niet slapen. Hij is bang, want waar zijn bedje staat in de hoek van de kamer is het donker. Grote Beer haalt drie lantaarns van verschillende grootte tevoorschijn om genoeg licht te maken, zodat Kleine Beer het naar zijn zin heeft. Maar niets helpt. Alleen wanneer Grote Beer hem mee naar buiten neemt en hem de sterren en de maan toont, valt Kleine Beer gerustgesteld in slaap.

Via deze link kan u het verhaal van het voorbije thema opnieuw bekijken en beluisteren:

Dit deden we allemaal de voorbije 2 weken:

– We maakten in onze klas het hol van de beren na en konden hier spelen/ experimenteren met de lampjes die we meebrachten naar school.

– We speelden met fluogele plasticine, konden het berenaankleedspel spelen, een logische volgorde maken van slapen gaan,…

– Grote Beer en Kleine Beer in het donker: We schilderden het “donker”, stempelden met Glow in the dark verf sterren, kleurden Kleine Beer en Grote Beer en bestempelden de maan met Glow in the dark verf.

Tip: hang dit werkje op waar het donker is en dan kan je de maan en de sterren licht zien geven.

– We sorteerden de (knuffel)beren van klein naar groot

– We maakten een reuzekleurplaat van een beer

– Maan en sterren in de nacht: We schilderden een kartonnen bordje helemaal zwart, daarna prikten we de maan uit en kleefden we sticker-sterretjes op

– De juffen speelden het verhaal “Welterusten, Kleine Beer” na met onze klaspoppen (week 1) en speelden met stokpopjes een verhaal na van “Slaap schildpad slaap” van Maranke Rinck (week 2).

– We leerden volgend versje:

Oogjes open, oogjes dicht
‘s Avonds donker, ‘s morgens licht
Vele sterren en één maan
Ring ring ring
OPSTAAN!

Kijk en geniet mee van de foto’s: