Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Maria Lichtmis in de kleuterschool

 

Maria Lichtmis wordt 40 dagen na de geboorte van Jezus gevierd, op 2 februari. Het is een Christelijk feest waarbij we de opdracht van de Heer in de tempel herdenken. Hierbij werd Jezus overgedragen aan God (zoals elk eerstgeboren Joods jongetje). Daarom werd er in elke klas in de godsdiensthoek een Jezuspopje bij Maria gezet.

Ook wij vierden dit feest met de hele school! Traditioneel worden ter gelegenheid van deze dag pannenkoeken gebakken. De vorm en kleur van de pannenkoeken worden gezien als een verwijzing naar de zon en het licht. De traditie zegt dat wie met Lichtmis pannenkoeken eet een voorspoedig jaar zal hebben.

In elke klas aten we dus ook lekkere pannenkoeken (neem zeker een kijkje bij de klas van je kapoen om hiervan de foto’s te bekijken).  

In de kijker: Advent

In de kijker: Voorleesweek

In de kijker: Betalende tombola