Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Thema zintuigen

 

Gedurende twee weken ontdekken we samen met juf Chloë de verschillende zintuigen.
We zijn maandag gestart met ruiken’. We kregen elk een eigen geurpotje en moesten vertellen waaraan de geur ons deed denken. Nadien moesten we bij onze geur een passend schilderij plaatsen.

Dinsdag en woensdag hebben we nog verder rond ‘ruiken’ gewerkt. We hebben onze eigen parfum mogen maken. We kregen al onze ingrediënten en na het aantrekken van een speciaal jasje konden we aan de slag gaan. Eerst moesten we een theezakje open maken en geurblaadjes scheuren,  vervolgens moesten we hieraan water en geurstof toevoegen. Tot slot hebben we alle ingrediënten samengevoegd en eens goed geschud. Mmmm wat rook onze klas lekker!

Donderdag kwam ‘zien’ aan bod. De leerlingen mochten hun eigen monsters maken en hiermee een schimmenspel voorbereiden.

Maandag en dinsdag was ‘voelen’ aan de beurt. We mochten aan voorwerpen voelen met onze handen en voeten. Het was niet altijd gemakkelijk om te raden wat het was. En wat voor een raar gevoel was dat blotevoetenpad!

In de kijker: Maand van de sportclub