Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Samen met juf Luna werken rond zintuigen.

 

Gedurende 2 weken konden we genieten van juf Luna.  Zij dompelde ons onder in de wereld van de zintuigen.  We startten met ruiken.  We kregen een geurpotje en op een blaadje moesten we aanduiden of deze geur te maken had met afwasmiddel, tandpasta, chocolade of  …. . We maakten ook onze eigen parfum. Eerst moesten we een theezakje open maken en geurblaadjes (vb. van een spar) verscheuren.  Vervolgens voegden we water en geurstof toe.   Tot slot moesten we goed schudden en kijken wat er gebeurde.  Bij sommige kinderen werd het rood, bij andere groen. Mmmmm lekkere geuren verspreidden zich in de klas en de gang. Het zintuig ‘zien’ werd ook ontdekt.  De leerlingen mochten hun eigen monsters maken en hiermee een schimmenspel maken.    Voelen deden we met onze handen én onze voeten.  Vrijdag sloten we af met een heus hoekenwerk rond zintuigen.  Vele grootouders werkten tijdens dit hoekenwerk samen met hun kleinkind. Iedereen genoot (foto’s zie artikel juf Laura)

In de les Nederlands mochten we ook eens letters vissen en als we drie vissen hadden, dan moesten we daarmee een woord proberen maken.

In de kijker: Maand van de sportclub