Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Goudlokje en de 3 beren

 

Midden in het bos staat een gezellig berenhuis. Daar wonen drie aardige beren: Papa Beer, Mama Beer en Baby Beer. Op een ochtend wordt de rust in het berenhuis verstoord door een klein meisje dat er heel lief uitziet. Ze heeft goudblonde haren en iedereen noemt haar Goudlokje. Maar is Goudlokje wel zo lief als ze eruitziet?

Tijdens deze week werd de huishoek het huisje van de 3 beren. Op maandag sorteerden we alle grote spullen van papa beer, de middelgrote spullen van mama beer en de kleine spullen van baby beer. We zetten ook alles van klein naar groot en omgekeerd.

Dinsdag gingen we aan de slag met verf. De beren hun huisje staat in het bos. We schilderden (grote en kleine) bomen op krantenpapier.

Woensdag speelden beide juffen het verhaal na met concreet materiaal, wat genoten de kleuters hiervan!

De kleuters konden deze week ook: beertjes sorteren op kleur, puzzels maken van Goudlokje, een aankleedspel spelen van de beren, haren knippen van Goudlokje in de knip- en knutselhoek, plasticineharen geven aan Goudlokje, het verhaal beluisteren in 3 verschillende talen op de computer, en nog veeeel meer…!

Op vrijdag maakten we zelf lekkere berenpap! De kleuters hielden de hele dag hun ogen goed open om te zien dat Goudlokje onze pap toch niet kwam opeten!