online tafelspelletjes

Op 17 okt 2017 door Juf Clara

 

Op de volgende websites kan je de tafels herhalen op een speelse manier:

Verder lezen »

  • Op DeMaaltafels.be kun je op een eenvoudige manier alle tafels oefenen. De rekenopdrachten zijn simpel en overzichtelijk zodat je direct kan beginnen met het oefenen van de tafels. Kies één van de tafels uit die je wil oefenen, laat zien wat je kan bij de tempotoets of print mooie werkbladen uit.
  • Hier vind je een aantal spelletjes om de maaltafels en deeltafels in te oefenen.
  • Ook hier vind je allerlei leuke spelletjes om de tafels in te oefenen.
  • TafelsOefenen.nl is een leuke en leerzame website. Zoals de naam al zegt kun je hier de tafels oefenen op alle niveaus. De oefeningen die op deze site staan worden aangeboden in de vorm van spelletjes, dit is natuurlijk heel leuk en je leert er ook nog eens heel erg goed van rekenen.
  • Oefen de tafels hier met online tafelspelletjes.

Veel oefenplezier!

Werkwinkel: computer

Op 05 okt 2017 door Juf Clara

 

Op de onderstaande websites vind je een heleboel spelletjes en oefeningen bij de leerstof van het vijfde leerjaar. Tijdens het werken met de werkwinkel, kunnen jullie hier terecht.

Verder lezen »

Veel oefenplezier!

Godsdienstles in de schooltuin.

Op 18 okt 2017 door Juf Inge

 

Wat maakt ons gelukkig? Foto’s, een pianootje, leuke muziek, … We toonden het aan elkaar en vertelden erover in de schooltuin… En GELUKkig was het zonnetje ook van de partij. .;)

Halloweenlantaarntjes

Op 18 okt 2017 door Juf Inge

 

Griezelen maar… we maakten deze prachtige halloweenlantaarntjes!

Halloweenlantaarn

Op 17 okt 2017 door Juf Clara

 

De dagen worden korter, de pompoenen zijn volgroeid en Halloween staat voor de deur. Met de halloweenlantaarns die de kinderen knutselden, kunnen ze ook thuis voor een griezelige sfeer zorgen.

5B verdiende 200 klaspunten!

Op 07 okt 2017 door Juf Clara

 

Nadat we afgelopen maand extra ons best deden om flink in de rij te staan en rustig en snel onze boekentas te maken en leeg te maken, verdienden we met de klas ondertussen al meer dan 200 klaspunten met onze klasmonstertjes! We mochten zelf mee kiezen welke beloning we hiervoor zouden krijgen. We stemden en kozen er uiteindelijk voor om een dagje met de pantoffels aan in de klas te zitten en een kussen, knuffel, dekentje, … mee te brengen om het extra gezellig te maken!

En dan nu op naar de volgende 200 klaspunten!

lekker lezen

Op 03 okt 2017 door Juf Clara

 

Ongeveer 2 keer per week vinden wij het fijn om gewoon lekker op een kussen op de grond te liggen, een gezellig plekje te zoeken onder de bureau van de juf of gewoon aan onze bank te zitten en heerlijk weg te duiken in een boek of stripverhaal. Deze momentjes van lezen brengen rust in de klas en zorgen ervoor dat we meer zin krijgen in lezen. Kijk maar eens hoe goed wij aan het lezen zijn.