Schoolfeest

Op 03 jun 2018 door Juf Elien

 

Na vele weken oefenen voor het jaarlijkse schoolfeest was het eindelijk zover. De leerlingen hebben het beste van zichzelf gegeven en hebben er erg van genoten!

 

 

We spelen toneel!

Op 03 jun 2018 door Juf Inge

 

Onze schooltuin wordt een gedichtentuin!

Op 03 jun 2018 door Juf Inge

 

Niet alleen boeken zijn leuk om te lezen! Ook gedichten kunnen een echte aanrader zijn! Zeker als je ze kunt lezen in een gedichtentuin! In de week van 22 mei t.e.m. 25 mei werd onze schooltuin omgetoverd tot een gedichtentuin. De leerlingen konden deelnemen aan een gedichtenwedstijd. Door een kruiswoordraadsel in te vullen met vragen over de gedichten maakten zij kans op een leuke prijs. In elke klas werd uiteindelijk een winnaar bekend gemaakt via loting. Proficiat aan al onze gedichtenspeurneuzen!

online tafelspelletjes

Op 17 okt 2017 door Juf Clara

 

Op de volgende websites kan je de tafels herhalen op een speelse manier:

Verder lezen »

  • Op DeMaaltafels.be kun je op een eenvoudige manier alle tafels oefenen. De rekenopdrachten zijn simpel en overzichtelijk zodat je direct kan beginnen met het oefenen van de tafels. Kies één van de tafels uit die je wil oefenen, laat zien wat je kan bij de tempotoets of print mooie werkbladen uit.
  • Hier vind je een aantal spelletjes om de maaltafels en deeltafels in te oefenen.
  • Ook hier vind je allerlei leuke spelletjes om de tafels in te oefenen.
  • TafelsOefenen.nl is een leuke en leerzame website. Zoals de naam al zegt kun je hier de tafels oefenen op alle niveaus. De oefeningen die op deze site staan worden aangeboden in de vorm van spelletjes, dit is natuurlijk heel leuk en je leert er ook nog eens heel erg goed van rekenen.
  • Oefen de tafels hier met online tafelspelletjes.

Veel oefenplezier!

Extra oefenen (werkwinkel – thuis)

Op 05 okt 2017 door Juf Clara

 

Op de onderstaande websites vind je een heleboel spelletjes en oefeningen bij de leerstof van het vijfde leerjaar. Tijdens het werken met de werkwinkel, kunnen jullie hier terecht. Ook wanneer jullie thuis eens extra willen oefenen, kan je met de volgende websites aan de slag.

Verder lezen »

Veel oefenplezier!

Het schooltuinprojectje van het vijfde leerjaar ‘de watermolen’

Op 22 mei 2018 door Juf Inge

 

Het vijfde leerjaar zette zijn schouders onder het nieuwe projectje voor de schooltuin. We bouwden samen met meneer Geert 2 huisjes die verbonden werden door een watermolen. Zagen, timmeren, boren, … we deden het allemaal. We zijn blij met het resultaat! Bedankt meneer Geert om ons nieuwe dingen te leren.

 

Boekbesprekingen

Op 19 mei 2018 door Juf Inge

 

In het vijfde leerjaar maken de leerlingen een boekbespreking. Niet zomaar een boekbespreking, maar eentje waarbij ze hun boek promoten met een muzisch werkje. Het is hierbij de bedoeling om elkaar aan te zetten om een boek te lezen. En daar zijn ze alvast in geslaagd… Sommige kinderen zijn al druk aan het lezen in boeken die werden voorgesteld door hun klasgenootjes! Missie geslaagd!

Scholencross 4-5-6

Op 18 mei 2018 door Juf Sofievm

 

Donderdag 17 mei trokken de leerlingen van 4, 5 en 6 met de fiets naar Zonnig Leven voor de scholencross. Eerst deden de meisjes van 4 en 5 een ‘Start to run’ en nadien was er een wedstrijd voor wie wou. Lili, Hanne en Myrthe zorgden voor een heus AMB-podium! Ook de jongens van 4 en 5 deden een ‘Start to run’ en een wedstrijd. Nadien konden ook de meisjes en de jongens van het 6e leerjaar hun sportiviteit tonen.

Een dikke proficiat aan iedereen. Jullie hebben het heel goed gedaan!

Buitenlesdag

Op 29 apr 2018 door Juf Elien

 

Ook het vijfde leerjaar deed mee aan de buitenlesdag op 26 april 2018 . Tijdens de les godsdienst speelden we een kwartetspel waarbij we verschillende organisaties leerden kennen waarin mensen zich engageren. Zoals WWF, Vredeseilanden, Rode Kruis, Natuurpunt…

Wij vonden het fijn om buiten les te krijgen!

 

 

 

Werken in de schooltuin

Op 21 apr 2018 door Juf Elien

 

Met het goede weer en wat tuingereedschap trokken we vrijdag naar de schooltuin. Het was tijd om onze rode bieten over te planten naar onze bak in de schooltuin. Hier kunnen ze mooi verder groeien!

 

In de kijker: Beloningssysteem: 10 symbolen= keuze les