online tafelspelletjes

Op 17 okt 2017 door Juf Clara

 

Op de volgende websites kan je de tafels herhalen op een speelse manier:

Verder lezen »

  • Op DeMaaltafels.be kun je op een eenvoudige manier alle tafels oefenen. De rekenopdrachten zijn simpel en overzichtelijk zodat je direct kan beginnen met het oefenen van de tafels. Kies één van de tafels uit die je wil oefenen, laat zien wat je kan bij de tempotoets of print mooie werkbladen uit.
  • Hier vind je een aantal spelletjes om de maaltafels en deeltafels in te oefenen.
  • Ook hier vind je allerlei leuke spelletjes om de tafels in te oefenen.
  • TafelsOefenen.nl is een leuke en leerzame website. Zoals de naam al zegt kun je hier de tafels oefenen op alle niveaus. De oefeningen die op deze site staan worden aangeboden in de vorm van spelletjes, dit is natuurlijk heel leuk en je leert er ook nog eens heel erg goed van rekenen.
  • Oefen de tafels hier met online tafelspelletjes.

Veel oefenplezier!

Extra oefenen (werkwinkel – thuis)

Op 05 okt 2017 door Juf Clara

 

Op de onderstaande websites vind je een heleboel spelletjes en oefeningen bij de leerstof van het vijfde leerjaar. Tijdens het werken met de werkwinkel, kunnen jullie hier terecht. Ook wanneer jullie thuis eens extra willen oefenen, kan je met de volgende websites aan de slag.

Verder lezen »

Veel oefenplezier!

Ook dit jaar waren de kindjes van het vijfde leerjaar heel braaf!

Op 10 dec 2017 door Juf Inge

 

Op vijf december kwam de Sint naar onze school. Die wist natuurlijk uit goede bron dat de kinderen van het vijfde heel braaf geweest waren. Na het zingen van ons liedje gingen we terug naar de klas en vonden daar heel wat lekkers, maar ook leuke cadeaus! Dus, spelen maar…! In de namiddag werden we nog verwend met een film. We keken in de Merselborre naar de ‘GVR’. Kortom het werd een leuke dag!

De boekenmonstertjes van 5A!

Op 10 dec 2017 door Juf Inge

 

Naar aanleiding van de voorleesweek maakten we onze eigen bladwijzers voor in ons leesboek. Al werden het eerder monstertjes… ;)

filmpje WOI

Op 19 nov 2017 door Juf Clara

 

Klik hier om te kijken naar het filmpje dat je nodig hebt voor het hoekenwerk i.v.m. WOI.

5A behaalde 400 monstertjes!!!

Op 18 nov 2017 door Juf Inge

 

Net voor de vakantie haalden we 400 monstertjes! Dit o.a. door flink in de rij te staan en goed verder te doen bij het (leeg)maken van onze boekentas. Als beloning kozen we voor een dagje in pyjama, op pantoffels, met een knuffel, … naar school komen!

Voorstellen animatiepuntje TAALKNAP

Op 18 nov 2017 door Juf Inge

 

Iedereen heeft zijn talenten en dat willen wij dit jaar met onze school wat meer in de verf zetten. Daarom stelden wij het animatiepuntje van november en december voor, met als titel ‘taalknap’. In groep gingen we voorlezen in de lagere school, maar ook in de kleuterschool. Het was een leuke ervaring! En onze juffen waren heel erg fier op ons, want we deden het super!