online tafelspelletjes

Op 17 okt 2017 door Juf Clara

 

Op de volgende websites kan je de tafels herhalen op een speelse manier:

Verder lezen »

  • Op DeMaaltafels.be kun je op een eenvoudige manier alle tafels oefenen. De rekenopdrachten zijn simpel en overzichtelijk zodat je direct kan beginnen met het oefenen van de tafels. Kies één van de tafels uit die je wil oefenen, laat zien wat je kan bij de tempotoets of print mooie werkbladen uit.
  • Hier vind je een aantal spelletjes om de maaltafels en deeltafels in te oefenen.
  • Ook hier vind je allerlei leuke spelletjes om de tafels in te oefenen.
  • TafelsOefenen.nl is een leuke en leerzame website. Zoals de naam al zegt kun je hier de tafels oefenen op alle niveaus. De oefeningen die op deze site staan worden aangeboden in de vorm van spelletjes, dit is natuurlijk heel leuk en je leert er ook nog eens heel erg goed van rekenen.
  • Oefen de tafels hier met online tafelspelletjes.

Veel oefenplezier!

Extra oefenen (werkwinkel – thuis)

Op 05 okt 2017 door Juf Clara

 

Op de onderstaande websites vind je een heleboel spelletjes en oefeningen bij de leerstof van het vijfde leerjaar. Tijdens het werken met de werkwinkel, kunnen jullie hier terecht. Ook wanneer jullie thuis eens extra willen oefenen, kan je met de volgende websites aan de slag.

Verder lezen »

Veel oefenplezier!

Samenwerkingsspelletjes met de 2 vijfdes!

Op 12 feb 2018 door Juf Inge

 

Deze week speelden we naar aanleiding van de week tegen pesten samenwerkingsspelletjes met de 2 vijfdes! Enkel samen kon het doel bereikt worden! Wauw, wat deden jullie dat goed!

Week tegen pesten! (tweede leerjaar – vijfde leerjaar)

Op 07 feb 2018 door Juf Elien

 

In het kader van de ‘Week tegen Pesten’ speelden de kinderen van het tweede leerjaar en het vijfde leerjaar enkele leuke vertrouwensspelletjes. Zo legden we samen blindelings een hindernissenparcours af. Goed samenwerken en elkaar vertrouwen was zeker nodig om de opdrachten tot een goed einde uit te voeren! Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

Scrabbletornooi 5de leerjaar

Op 27 jan 2018 door Juf Inge

 

Vrijdag gingen we met het vijfde leerjaar naar het scrabbletornooi. Het werd een leuke, leerrijke, talige voormiddag! Proficiat aan alle vijfdeklassers!

Wiskunde in open lucht 5A/5B

Op 27 jan 2018 door Juf Inge

 

Voor de wiskundeles rond landmaten gingen we op de speelplaats 1 are en 1 centiare uittekenen. We konden moeilijk een oppervlakte van 1 are bedekken en daarom gingen we er maar rond staan… Met z’n allen 1 centiare opvullen, was een haalbare, maar toch niet zo eenvoudige uitdaging ;)

Lezen in de klas

Op 02 jan 2018 door Juf Inge

 

Het is belangrijk om af en toe even de tijd te nemen om te lezen in een goed boek…  Kijk maar…