Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Een nieuwe, fijne klasgroep!

Op 07 sep 2019 door Juf Dorothee

 

 

WELKOM!

Eerste schooldag

Op 02 sep 2019 door Juf Dorothee

 

We ontmoetten elkaar al eens in juni..

Ik keek toen al uit naar jullie komst!

Ondertussen zijn we twee maand verder.. En is de eerste schooldag net achter de rug!

We zijn in onze klas met 22 vriendjes, want we hebben er ook een nieuwe vriend bij. Welkom Timéo!

 

Voor groot en klein,

Voor die allereerste keer,

Voor die nieuwe school,

Voor nieuwe kansen en uitdagingen,

Voor iedereen,

Een spannende dag,

Een blij weerzien

Een nieuw begin!

Veel geluk!

Naar Relaxieland!

Op 02 dec 2018 door Juf Els

 

Tijdens deze trip naar relaxieland ontdekten we een ei in het nest in de boom boven op de grote berg die in het midden van het land staat. De kleuters werden zelf zo een eitje. De vogeltjes lagen eerst geborgen om dan nadien uit het nest te vliegen en zelf op zoek te gaan naar eten.

Tijdens deze videofragmentjes zien jullie hoe de vogeltjes uit hun eitje komen en ze nadien zelf als grote vogel een eitje in hun nestje leggen ( balletje blazen ). Ook zijn er fragmentjes te zien van massagemomentjes ook steeds verweven in de fantasiewereld van Relaxieland. Het is niet altijd gemakkelijk om te filmen of foto’s te maken tijdens deze uitstapjes naar relaxieland omdat ik steeds de lichten doof en het filmen de sfeer een beetje ‘verpest’. Toch zal ik jullie af en toe eens mee laten genieten van de avonturen die we beleven.

de vogel 1

de vogel 2

de vogel 3

de vogel 4

de vogel 5

de vogel 6

de vogel 7

 

 

Even een vliegje in de klas…

Op 10 okt 2018 door Juf Els

 

Ritseldans en notentaart

Op 10 okt 2018 door Juf Els

 

Piertje was dolgelukkig, ze had een nieuw vriendje gevonden! Wel een heel stekelig vriendje want toen ik mijn hand in hun holletje stopte werd ik geprikt! Het was een …. bolster… maar Piertje dacht dat het een egeltje was en voelde zich een beetje verdrietig en ontgoocheld toen ze dit besefte. Toen besloten de kindjes om Piertje terug blij te maken door een heleboel egeltjes te knutselen. Maar hoe ziet zo een egeltje er eigenlijk uit? Het is toch wel meer dan een bolletje met stekels? Samen zochten we dit op in een wetenschappelijk boek dat ik had meegebracht uit de bib. We speelden ook een egelspelletje, spannend om te zien wie de meeste stekeltjes had.

De kindjes maakten ook notentaart net als in het verhaal Ritseldans en notentaart en konden zo hun fantasie en baktalenten de vrije loop laten.

De gevoelens kwamen deze week ook aan bod via het boek ‘De kleur van emoties’ geschreven door Anna Lienas, een echte aanrader!

We gingen ook samen een kijkje nemen naar de boom aan de kerk, dit wordt een echte herfstboom!!!