Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Oefenen tijdens de paasvakantie

Op 26 mrt 2021 door Juf Sofievm

 

Wil jij graag een beetje extra oefenen?

Dit kan op Bingel en Scoodle Play, maar natuurlijk zijn er ook nog andere sites waar je veel leuke spelletjes vindt. Zo kan je op onze eigen oefensite oefenen: leerjaar4.jouwweb.be

Klik op het woordje waar je op wil oefenen (rekenen):  bewerkingen met kommagetallen – cijferen – ganzenbord hoofdrekenen– kommagetallen ordenen – breuken vereenvoudigen.

Klik op het woordje waar je op wil oefenen (taal): werkwoorden – alfabetisch rangschikken – bijvoeglijke naamwoorden 1  – begrijpend lezen ‘Meester Kikker’ – De Dag van Vandaag (lezen).

STEM: stempel maken

Op 25 mrt 2021 door Juf Sofievm

 

Eén zakje kosteloos materiaal… Daarmee maakten wij een eigen stempel.
Na wat proberen, is het gelukt om de eerste letter van onze naam te stempelen.
Wij zijn zo trots op jullie!

Bewegend leren: homoniemen en synoniemen

Op 20 mrt 2021 door Juf Sofievm

 

We leerden over synoniemen en homoniemen. Synoniemen zijn woorden die hetzelfde betekenen vb. lopen en rennen, verdrietig en triest, … Homoniemen zijn woorden die hetzelfde klinken, maar met een andere betekenis vb. nagel (timmeren) en nagel (aan je vinger), wij en wei, kop (van een dier) en kop (een kopje thee), …

Daarna hebben we dit bewegend ingeoefend.

Zelf een spel rond begrijpend lezen maken!

Op 16 mrt 2021 door Juf Sofievm

 

Naar aanleiding van de JEUGDBOEKENMAAND hebben wij het spel ‘Rioolratten’ gespeeld. Dit is een spel rond lezen. Daarna hebben wij zelf een spel gemaakt! We zochten materialen (ticketjes, brochures, rekeningen, facturen, …), bedachten vragen en noteerden ook de antwoorden.

Vandaag testten we onze eigen spelletjes een eerste keer uit. We merkten een aantal dingetjes op en die ‘probleempjes’ gaan we nu oplossen. Zo zullen onze spelletjes piekfijn in orde zijn!

Duik in het verleden

Op 15 mrt 2021 door Juf Sofievm

 

We bekeken erfgoed in België en in de wereld. Een deel van ons erfgoed is het dialect. Daarom kwam juf Valentine haar West-Vlaamse roots hoorbaar maken 😉 .

We maakten ook zelf een ‘historische grotschildering’. Dit deden we aan de hand van wasco’s en ecoline.

Fancy Friday

Op 12 mrt 2021 door Juf Sofie