Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Op 27 mrt 2020 door Juf Sofie

 

bol.com | Houten ansichtkaart 15x15cm Veel liefde een dikke ...

Ideetjes voor thuis

Op 21 mrt 2020 door Juf Sofievm

 

Lege klassen, lege speelplaats, … Wat voelt dat raar zo zonder jullie! Weet dat we wel veel aan jullie denken!

Via Smartschool hebben mama en papa een berichtje van ons gekregen met een planning. Deze planning bevat opdrachten die jullie moeten doen. We hebben er ook enkele tips tegen verveling op gezet.

Hieronder vinden jullie ook nog enkele sites waar je ook nog kan oefenen en/of spelen.

  • Via deze site kan je op een fijne manier oefenen voor spelling. Kies voor groep 6 en dan de spellingcategorie die je wilt oefenen.
  • Wil je een leerrijke app rond wetenschap? Help Ava  & Trix met dit spel! Een episode van Ava & Trix is telkens een boeiend verhaal over de twee zussen en hun poes Donder. Elke keer loopt het helemaal fout. Jullie gaan dan met wetenschap aan de slag om de situatie te redden. Samen rond de tafel, en ook op de tablet.
  • Download de app ‘Rekenkoning junior’. Deze gratis app zorgt voor veel rekenplezier.
  • Denk er aan voldoende te bewegen. Dat kan met deze filmpjes: Kid’s WorkoutVoetbaltrucsBreakdance
  • Wil je leren programmeren? Dit kan via deze website: https://kodekraker.watnou.nl/
  • Heb je al je boeken en strips al uitgelezen? Lees hier dan elke dag iets nieuws (een beetje zoals Karrewiet): De Dag Vandaag of als je wilt oefenen op je AVI: AVI-lezen Uiteraard kan je ook via deze link héél veel lezen: stukjes uit een boek staan bij 2e graad, strips staan helemaal onderaan bij extra aanbod lagere school 🙂

Groetjes,
Juf Sofie – juf Sofie – juf Saartje

 

Wat kan je doen?

Op 16 mrt 2020 door Juf Sofievm

 

Kijk zeker op Smartschool wat je moet doen.

Naast Bingel en Scoodle Play (waar taken klaar staan), zijn er ook nog andere sites waar je veel leuke spelletjes vindt.

Deze site is heel goed om allerlei dingetjes (rekenen, taal, WO, …) te oefenen: http://www.openleerhuis.be/basis4_wiskunde.php 

Ook op deze site kun je héél veel oefenen: https://www.digipuzzle.net/?fbclid=IwAR3nZNcep0OU6l6KJCTW4gC7hJZAvwWNX23-q6dzsFd-SBB0HFNUj3NnbgA 

Klik op het woordje waar je op wil oefenen (rekenen): tafels en deeltafels – cijferen – vierhoeken – hoofdrekenen– temperatuur– plattegrond.

Klik op het woordje waar je op wil oefenen (taal): persoonsvorm in de tegenwoordige tijd – lidwoorden (de, het, een)

Rainwave

Op 06 mrt 2020 door Juf Sofie

 

 

Auteurslezing

Op 03 mrt 2020 door Juf Sofie

 

Noëlla Elpers is schrijver van kinder- en jeugdboeken. Ze schreef in 1988 haar eerste boek voor volwassenen. Een paar jaar later probeerde ze opnieuw een boek te schrijven. Ze zat te zwoegen tot ze Peter Peperkoek en zijn kater Gringo de Bliksemkater leerde kennen. Peter Peperkoek vertelde over Gringo en Noëlla heeft alles opgeschreven: het werd een boek! Haar eerste boek voor kinderen.

Samen met haar echtgenoot, de dichter Peter Holvoet-Hanssen (samen ‘Het Kapersnest’) schreef ze een bekroond theaterstuk voor jong en oud: ‘De Klokkenmeester’. Ondertussen zijn er 10 kinder- en jeugdboeken verschenen. Haar kinderboeken werden steevast warm onthaald, maar ze brak door met haar historische adolescenten romans. ‘Dolores!’ kreeg de Thea Beckmanprijs 2007, de Boekenleeuw 2008, stond op de shortlist van de Gouden Uil 2008 en won de Kleine Cervantesprijs 2009 van de jongerenjury in Gent. Het vervolg ‘Vuurkraal’ werd in 2011 genomineerd voor de Thea Beckmanprijs 2012 en won in 2013 de Kleine Cervantesprijs. Haar twee laatste historische romans ‘Malou van de mussen’ (uitg. Van Goor, +13j. – ook volw.) en ‘De Engelen van Venetië’ werden allebei genomineerd voor de KJV.

Noëlla heeft haar pen weer aangescherpt voor de jongere lezers. Ze schreef 24 spitse en ontroerende boekjes voor de schoolbibliotheken van Uitgeverij Van In en Uitgeverij Die Keure. Voor uitgeverij Zwijsen (Antwerpen) schreef ze de scenario’s voor de filmpjes bij de nieuwe taalmethode.

Bij de auteurslezing las ze voor uit haar nieuwste boek over “James Hond”.