Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Dode hoek

Op 19 mei 2019 door Juf Annelies R

 

Op vrijdag 10 mei stond er de hele dag een vrachtwagen op de parking van onze school.

De chauffeur, Luc, gaf ons uitleg over de dode hoek. Het was super interessant!

Hij liet ons ook een kijkje nemen in de cabine van de vrachtwagen. Zo konden we zelf ondervinden wat de dode hoek precies is.

Bedankt, Luc en Patrick om ons dit duidelijk te maken!

Grej of the day

Op 11 mrt 2019 door Juf Clara

 

De Grej of the day van deze week is: ‘deze tropische vrucht is ook iemands woning’

Veel zoek- en nadenkplezier! 😉

Extra oefenen (werkwinkel – thuis)

Op 02 okt 2018 door Juf Clara

 

Op de onderstaande websites vind je een heleboel spelletjes en oefeningen bij de leerstof van het vijfde leerjaar. Tijdens het werken met de werkwinkel, kunnen jullie hier terecht. Ook wanneer jullie thuis eens extra willen oefenen, kan je met de volgende websites aan de slag.

Verder lezen »

  • http://www.computermeester.be/5deleerjaar.htm : De bedoeling van deze website is om kinderen op een leuke en eenvoudige manier te laten kennis maken met wiskunde, spelling, taal en wereldoriëntatie.
  • https://www.bingel.be/bingel/ : Op bingel kun je oefenen wat je in je klas geleerd hebt.
  • maaltafels oefenen kan hier, hier en hier.
  • Hier kan je oefeningen, kruiswoordraadsels enz. vinden bij de verschillende unités van Frans.
  • spelletjes en opdrachten die wat moeilijker zijn vind je hier.

Veel oefenplezier!

alles op wieltjes

Op 14 mei 2019 door Juf Clara

 

Na de scholencross, sloten wij met het vijfde leerjaar de dag met ‘alles op wieltjes’ af. Het laatste uurtje van de dag rolden we over de speelplaats op skates, steps, skateboarden en … Het werd een leuke en ontspannende afsluiter van de dag!

Scholencross 4-5-6

Op 14 mei 2019 door Juf Inge

 

Vandaag gingen we met 4, 5 en 6 naar de scholencross! We hadden geluk, het lentezonnetje was alvast van de partij! Toen we met de fiets aankwamen, konden we genieten van heel wat spring- en klauterplezier op tal van springkastelen! Maar er moest natuurlijk ook gelopen worden. Eerst was er de start to run en daarna kon er deelgenomen worden aan de loopwedstrijd. En wat hebben onze kids dat goed gedaan! We behaalden:

  • een tweede plaats voor het vijfde leerjaar (Estelle)
  • een derde plaats voor het vijfde leerjaar (Louca V.D.)
  • een eerste, tweede en derde plaats voor het zesde leerjaar (Lili, Hanne en Anaïs)

Een dikke proficiat aan alle kinderen die zo flink hebben meegelopen! Jullie deden het allemaal super! En niet vergeten: ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen!’

Ook willen we via deze weg de politie en (groot)ouders bedanken die er mee voor hebben gezorgd dat onze fietsrit veilig kon verlopen!!!

Dode hoek

Op 10 mei 2019 door Juf Clara

 

Vandaag kwam een vrachtwagenchauffeur van Colruyt de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar een dodehoekles geven.  Dit heeft als doel kinderen bewust te maken van de risico’s van de dode hoek in het verkeer. Na de uitleg over waar je je al dan niet veilig kan begeven wanneer je te voet of met de fiets in de buurt van een vrachtwagen komt, mochten we ook ook zelf plaats nemen achter het stuur van de vrachtwagen zodat we zelf konden ervaren wat de gevaren zijn en hoe moeilijk je van in een vrachtwagen alles kan zien. Het was echt super leerrijk om dit alles eens zelf te kunnen ondervinden!

animatie vijfde leerjaar: ‘Ik geniet’

Op 08 mei 2019 door Juf Clara

 

Vaak hebben we het druk, rennen we van school, naar hobby naar playstation en ga zo maar door. Soms vergeten we de kleine momentjes in het leven die even een glimlach op ons gezicht toveren, kleine leuke dingen waar we niet langer bij stilstaan omdat ze zo gewoon zijn geworden. Het animatiepuntje van de komende 2 maanden gaat dan ook over genieten en even tijd te maken om de alledaagse geluksmomentjes die zich recht onder onze neus bevinden extra te gaan benoemen. Daarover gingen we vandaag in de andere klassen vertellen.

buitenlesdag

Op 24 apr 2019 door Juf Clara

 

Met de 3de buitenlesdag laat MOS de scholen kennismaken met het buiten lesgeven (outdoor education). Ook wij deden hier met het vijfde leerjaar graag aan mee en trokken een dagje voor de officiële Vlaamse buitenlesdag met onze kinderen een lesuurtje naar buiten om de werkwoorden van Frans op een leuke manier te herhalen. Natuurlijk profiteerden we ook van het mooie weer om nog eens buiten te lezen.

 

In de kijker: Maand van de sportclub