Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Sportdag lagere school woensdag 22 september – 4de, 5de en 6de leerjaar

Op 22 sep 2021 door Meester Nick

 

Op woensdag 22 september organiseerden we een sportdag voor de lagere school.
De kinderen van het vierde leerjaar deden een fietstocht in en rond Vlezenbeek. De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar deden een grotere fietstocht doorheen Vlezenbeek en omstreken. Wij willen ook via deze weg de gemachtigde opzichters, de oud-leerkrachten en de politie bedanken voor hun begeleiding tijdens deze fietstochten!

Hieronder heel wat sfeerbeelden…

Quiz thema natuurlijk: activiteit 6

Op 10 sep 2021 door Juf Clara

 

Klik hier om naar de quiz te gaan om de begrippen die aan bod kwamen in les 6 in te oefenen. (Game Pin: 05413709) Veel succes! 😉

klasbingo!

Op 24 sep 2021 door Juf Clara

 

Door heel flink te werken en dankzij een een grote portie geluk slaagde 5B er al heel snel in om 4 op een rij op de klasbingo te halen. Als beloning kozen ze voor een snoezeldag. Het ging er vandaag dan ook extra gezellig aan toe in onze klas.

practicum

Op 18 sep 2021 door Juf Clara

 

Deze week gingen we in de klas een paar veel voorkomende beestjes bestuderen in de klas. We zien in onze tuin vaak pissebedden, slakken en regenwormen, maar deze week bekeken we ze heel wat aandachtiger dan we normaal doen. We bestudeerden o.a. de onderkant van een slak, lieten een regenworm over onze handen glijden en keken wat een pissebed doet wanneer deze op zijn rug ligt.

We laten jullie graag meegenieten van een paar sfeerbeelden…

Verder lezen »

 

De gouden klas: spelletjes en springkasteel

Op 08 sep 2021 door Juf Inge

 

Vorig jaar werd het vierde leerjaar uitgeroepen als één van de winnaars van ‘De gouden klas’. Daardoor kon heel de lagere school genieten van een uurtje spelletjes spelen (frisbee, circustechnieken, parachute, …) en springen op het springkasteel. Als dat niet leuk was! En als kers op de taart was het zonnetje ook van de partij. De dag kon niet beter starten.

 

Leeskwartier in het zonnetje!

Op 08 sep 2021 door Juf Inge

 

Leesgroepjes Frans

Op 06 sep 2021 door Juf Clara

 

Vandaag lazen we voor het eerst in kleine groepjes voor Frans. Op deze manier is het inoefenen van de tekst en woorden van een unité leuker en komt iedereen sneller aan bod. Zo lang we kunnen profiteren van het mooie weer doen we dit graag buiten. Zo wordt leren nog net iets leuker…