Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

sportdag

Op 25 jun 2019 door Juf Annelies R

 

Op 24 juni gingen we met het vijfde en zesde leerjaar samen fietsen tijdens onze sportdag!

Het was een fantastische dag!!!

schoolreis derde graad

Op 25 jun 2019 door Juf Clara

 

Vandaag trokken we met het vijfde en zesde leerjaar samen naar zee voor een zonnige, avontuurlijke en onvergetelijke schoolreis. In de voormiddag ging het zesde leerjaar  kajakken, voor de kinderen van het vijfde leerjaar kwamen varen met een vlot, een hindernissenparcours, muurklimmen en een oriëntatieloop aan bod.

In de namiddag konden we nog een paar uurtjes genieten op het strand en spelen in de zee. We sloten de dag af met een heerlijk en welverdiend ijsje.

Het vijfde leerjaar reist door de tijd!

Op 10 jun 2019 door Juf Inge

 

Wat hebben jullie het goed gedaan op het schoolfeest! Een dikke proficiat! Om fier op te zijn!

Dode hoek

Op 19 mei 2019 door Juf Annelies R

 

Op vrijdag 10 mei stond er de hele dag een vrachtwagen op de parking van onze school.

De chauffeur, Luc, gaf ons uitleg over de dode hoek. Het was super interessant!

Hij liet ons ook een kijkje nemen in de cabine van de vrachtwagen. Zo konden we zelf ondervinden wat de dode hoek precies is.

Bedankt, Luc en Patrick om ons dit duidelijk te maken!

Grej of the day

Op 11 mrt 2019 door Juf Clara

 

De Grej of the day van deze week is: ‘deze tropische vrucht is ook iemands woning’

Veel zoek- en nadenkplezier! 😉

Blijven slapen op school

Op 29 mei 2019 door Juf Clara

 

Gisteren bleven de kinderen van het vijfde leerjaar slapen op school. Vroeg gaan slapen was er gisteren echter niet bij. Allereerst was het een heuse onderneming om alle luchtmatrassen op te pompen, bedjes uit te zetten, slaapzakken uit te rollen en iedereen een plaatsje te geven in de zaal. Daarna speelden we nog even terwijl een paar kinderen hielpen om het eten klaar te maken, vervolgens aten we croque-monsieurs en daarna een ijsje als dessert. We keken ook nog naar een film. Deze ochtend ontbeten we ook nog samen, om het allemaal nog extra leuk te maken werden we door Shiloh en Fien getrakteerd op koffiekoeken en fruitsla. Het was echt een heel erg fijne ervaring om eens samen op school te kunnen blijven slapen!

Bietjes planten!

Op 24 mei 2019 door Juf Clara

 

Vandaag trokken we met het vijfde leerjaar naar de schooltuin om rode bietjes te planten.

boekenbeurs in het vijfde

Op 23 mei 2019 door Juf Clara

 

Vandaag brachten de kinderen van het vijfde leerjaar hun boekbespreking over een boek naar keuze mee naar school. Naast een klassiek boekverslag, werden de kinderen ook uitgedaagd om een creatieve verwerking bij hun boek te maken. De resultaten waren niet minder dan prachtig. Een pluim voor iedereen!

alles op wieltjes

Op 14 mei 2019 door Juf Clara

 

Na de scholencross, sloten wij met het vijfde leerjaar de dag met ‘alles op wieltjes’ af. Het laatste uurtje van de dag rolden we over de speelplaats op skates, steps, skateboarden en … Het werd een leuke en ontspannende afsluiter van de dag!

Scholencross 4-5-6

Op 14 mei 2019 door Juf Inge

 

Vandaag gingen we met 4, 5 en 6 naar de scholencross! We hadden geluk, het lentezonnetje was alvast van de partij! Toen we met de fiets aankwamen, konden we genieten van heel wat spring- en klauterplezier op tal van springkastelen! Maar er moest natuurlijk ook gelopen worden. Eerst was er de start to run en daarna kon er deelgenomen worden aan de loopwedstrijd. En wat hebben onze kids dat goed gedaan! We behaalden:

  • een tweede plaats voor het vijfde leerjaar (Estelle)
  • een derde plaats voor het vijfde leerjaar (Louca V.D.)
  • een eerste, tweede en derde plaats voor het zesde leerjaar (Lili, Hanne en Anaïs)

Een dikke proficiat aan alle kinderen die zo flink hebben meegelopen! Jullie deden het allemaal super! En niet vergeten: ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen!’

Ook willen we via deze weg de politie en (groot)ouders bedanken die er mee voor hebben gezorgd dat onze fietsrit veilig kon verlopen!!!

 

In de kijker: Maand van de sportclub