Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Animatiepuntje lagere school: lichtmis

Op 02 feb 2023 door Juf Clara

 

Samen met de leerlingen sluiten we de kersttijd af door stil te staan bij Maria-Lichtmis, het feest dat door christenen veertig dagen na de geboorte van Jezus op 2 februari wordt gevierd.

Lichtmis wordt in onze streken verbonden met het einde van de strenge winter. In de natuur komt het licht met Lichtmis zichtbaar terug: het donkerste van de winter is voorbij.

Het is het moment om extra op zoek te gaan naar lichtpuntjes: in de natuur, in de wereld, in het leven van mensen en in ons eigen leven. Hier stonden we in de verschillende klassen vandaag bij stil.

In het vijfde leerjaar maakten we een tableau vivant van het Bijbelverhaal ‘De opdracht van Jezus in de tempel’.

Een paar sfeerbeelden…

Pyjamazwemmen

Op 12 jan 2023 door Juf Clara

 

Vandaag gingen we voor de laatste keer van het schooljaar samen zwemmen. Om deze zwemperiode af te sluiten, trokken we vandaag niet gewoon onze zwemkledij, maar ook onze pyjama aan om te zwemmen. Dat voelde helemaal anders dan we gewoon zijn, maar het was een keitoffe ervaring.

Dankjewel aan juf Ilse, juf Evelien en meester Tobi om ons zoveel bij te leren dit jaar.

Beste wensen voor 2023!

Op 23 dec 2022 door Juf Clara

 

Ten aanval!

Op 22 dec 2022 door Juf Clara

 

Vandaag maakten we in de klas kennis met de een aantal wapens uit de geschiedenis waaronder een lepelkatapult. Aan de hulp van een stappenplan zetten we ook zelf een katapult in elkaar.

Alleen maar brave kindjes!

Op 06 dec 2022 door Juf Inge

 

Vandaag was het zover! 6 december, het feest van de Sint! ’s Morgens mochten we de Sint verwelkomen en in de namiddag mochten we voor hem en zijn Pieten ons liedje zingen! En natuurlijk – de Sint was op de hoogte – alleen maar brave kinderen in het vijfde leerjaar! Via het spelen van een Sintchallenge kwamen we te weten welke cadeautjes de Sint voor ons had meegebracht. En hij had nog een verrassing voor ons in petto: volgende week dinsdag gaan we naar een film kijken in de Merselborre! Joepie! Bedankt, Sinterklaas en Zwarte Piet!

Stop Motion filmpje

Op 04 dec 2022 door Juf Clara

 

Deze week werkten we tijdens de les muzische aan een stop motion filmpje passend bij ons w.o.-thema. Hier vinden jullie de resultaten:

 

In de kijker: Advent

In de kijker: Voorleesweek

In de kijker: Betalende tombola