Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Grej of the day

Op 11 mrt 2019 door Juf Clara

 

De Grej of the day van deze week is: ‘700 kamers, maar geen toilet’

Veel zoek- en nadenkplezier! 😉

Extra oefenen (werkwinkel – thuis)

Op 02 okt 2018 door Juf Clara

 

Op de onderstaande websites vind je een heleboel spelletjes en oefeningen bij de leerstof van het vijfde leerjaar. Tijdens het werken met de werkwinkel, kunnen jullie hier terecht. Ook wanneer jullie thuis eens extra willen oefenen, kan je met de volgende websites aan de slag.

Verder lezen »

  • http://www.computermeester.be/5deleerjaar.htm : De bedoeling van deze website is om kinderen op een leuke en eenvoudige manier te laten kennis maken met wiskunde, spelling, taal en wereldoriëntatie.
  • https://www.bingel.be/bingel/ : Op bingel kun je oefenen wat je in je klas geleerd hebt.
  • maaltafels oefenen kan hier, hier en hier.
  • Hier kan je oefeningen, kruiswoordraadsels enz. vinden bij de verschillende unités van Frans.
  • spelletjes en opdrachten die wat moeilijker zijn vind je hier.

Veel oefenplezier!

Plastic Lab

Op 15 mrt 2019 door Juf Clara

 

Vandaag namen we met 5B deel aan een workshop van ‘Plasticlab’. ‘Plasticlab’ is een mobiel labo, vol met technologische en hightech experimenten rond recyclage en kunststofverwerking. We ontdekten er de magische wereld van technologie en wetenschappen. Het was een heel leerrijke, maar vooral ook heel plezante namiddag! Volgende week vrijdag is het de beurt aan 5A.

pyjamadag

Op 15 mrt 2019 door Juf Clara

 

Op vrijdag 15 maart deden we met onze school weer mee aan de pyjamadag, dit om Bednet te steunen. Die dag steunen we met z’n allen de vele kinderen en jongeren die niet naar school kunnen komen wegens langdurige ziekte. Eén dag houden we uit solidariteit onze pyjama aan.

leren programmeren

Op 13 mrt 2019 door Juf Clara

 

Op dinsdag neemt meester Joren ons in groepjes mee naar de computerklas waar we kunnen kennismaken met programmeren met Scratch. Scratch is een website waarmee je zelf animaties, games, verhalen, interactieve verhalen, … kan programmeren. Het bijzondere is dat Scratch een vereenvoudigde programmeertaal heeft die bestaat uit “blokjes tekst”. Zo wordt programmeren op een leuke manier toegankelijk voor iedereen.

 

5A behaalde 750 klaspunten!!!

Op 10 mrt 2019 door Juf Inge

 

Proficiat, 5A! Jullie behaalden dit jaar al 750 klaspunten en dat verdiende een beloning. Jullie kozen ervoor om eens verkleed naar school te komen. Jullie zagen er geweldig uit!

Klaskunstwerk tegen pesten

Op 10 mrt 2019 door Juf Inge

 

Naar aanleiding van ‘de week tegen pesten’ keken we naar de film ‘Spijt’.  Naast een uitgebreide nabespreking leerden we ons ook inleven in het leven van iemand die gepest wordt, deden we enkele samenwerkingsspelletjes om het groepsgevoel te versterken en maakten we met het vijfde leerjaar een heus klaskunstwerk. We lieten ons hiervoor inspireren door het werk van de kunstenaar Kandinsky.

 

In de kijker: Maand van de sportclub