Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Jules is jarig

Op 10 jan 2020 door Juf Katrien

 

Deze week werkten we rond het thema ‘Jules is jarig’.

Jaja Jules is 3 jaar geworden! We hebben feest gevierd, de kleuters mochten feesthoedjes meebrengen, er werden met toeters en bellen geblazen, er werd gezongen en gedanst, met ballonnen gespeeld, taartjes gemaakt met plasticine voor de jarige!We maakten een mooie kroon voor Jules en genoten samen van de lekkere taart die hij had meegebracht. We mochten ook 9 nieuwe kleuters verwelkomen: WELKOM aan: Billie-Rose, Vic, Sophia, Lucas, Aster, Celle, Mehdi, Mattia, Mathias. De kleuters maakten kennis met de klas en de school. Het was natuurlijk even wennen maar ze hebben snel hun draai gevonden. De nieuwe kleuters mochten met de verschillende materialen in de klas experimenteren, de waskrijtjes, potloden, vingerverf en met onze waterverf . We maakten ook allemaal zelf een kroon. De kleuters mochten zelf kiezen hoe ze deze wouden maken, met ballonnen stempelen of met penselen schilderen, confetti of geen confetti. We kleurden een mooie tekening voor op onze kroon, we telden de kaarsjes op de taart en genoten vooral van het samenzijn πŸ™‚ We gingen ook een kijkje nemen in de turnzaal en mochten daar met de ballen en ballonnen spelen, dat vonden de kleuters geweldig! πŸ™‚

Op donderdag mochten we de verjaardag van Lyson vieren. Hiphip hoeraaaaaaa voor Lyson, zij is ook 3 jaar geworden. Zij mocht de hele dag op de verjaardagsstoel zitten en werd door de andere kleuters verwent πŸ™‚ ‘s Avonds smulden we samen van de lekkere taart die ze had meegebracht!Β  πŸ™‚

Kerstmis in de onthaalklas

Op 20 dec 2019 door Juf Katrien

 

We werkten de laatste twee weken rond de kerstboom van Jules en een lichtje voor Jezus. We hebben een eigen kerstboom in de klas gezet en zelf mogen versieren, ook het kerststalletje stond erbij samen met Maria en Jozeph, Jezus was er nog niet omdat hij nog niet geboren is πŸ˜‰Β  .

We hebben vorige week ook gekookt voor het goede doel, we maakten lekkere chocoladecake om de VZW “smile to me” te steunen, de kleuters vonden het geweldig om dit te maken, zeker als ze nadien hun vingers mochten aflikken πŸ˜€

We maakten zelf een kerstboom en een kerstbal en leerden een fijn liedje over kerstmis.

“Als het bijna Kerstmis is,

dan maken wij een lichtje

als het bijna Kerstmis is dan

vieren wij een feest

lichtjes uit, lichtjes aan

Ik heb de lichtjes aan gedaan”

We gingen ook een kijkje nemen naar het kerststalletje, vertelden het kerstverhaal en deden een kerstparcours in de turnzaal.

We leerden een liedje aan voor onze nieuwsbrief; mama’s, papa’s, grootouders, meters en peters houd jullie klaar want jullie kapoen kent een spetterend nieuwjaarsliedje:Β https://youtu.be/tiWDZXz4Dc8Β Β πŸ˜€

“Handjes in de lucht

Nieuwjaar, nieuwjaar

Vuurwerk super hoog

Nieuwjaar, nieuwjaar

Dans nu maar met mij

met de voeten van de grond

En nu nog een dikke zoen

van je lieve kapoen …..

1 januari 2020”

De kleuters mochten ook nog met het speelgoed spelen dat de Sint had gebracht, hier wat sfeerbeelden πŸ™‚Β https://youtu.be/oiizsY7f_2o

Op vrijdag vierden we feest in de klas en deelden we ons kerstpakje uit, zo fijn dat de kleuters creatief aan de slag zijn gegaan met mama en papa πŸ˜‰ Bedankt voor jullie samenwerking!! De kleuters vonden het fijn om een pakje te geven en zeker om er eentje te krijgen.

Jules en juf Katrien wensen jullie Prettige Feesten en een fantastisch 2020!! πŸ™‚

Tekeningen posten voor Sinterklaas

Op 08 dec 2019 door Juf Sarah

 

Op vrijdag 29 november gingen we samen (onthaalklas en derde kleuterklas B) naar de brievenbus
om onze mooie tekeningen voor Sinterklaas te posten.

De mijter van Jules

Op 07 dec 2019 door Juf Katrien

 

Deze week werkten we rond het thema van “De mijter van Jules”

Jules kwam met een groot probleem, de mijter van Sinterklaas was weg gewaaid met de wind…Wat nu? De kleuters moesten een oplossing vinden en ze hadden een uitstekend idee: een nieuwe mijter maken juf! We gingen aan de slag, de kleuters mochten kiezen hoe ze hun mijter wouden maken: met wasco en water of stempelen met verf. Het kruis op de mijter mochten ze met lijm en stukjes papier maken of met stickers.

We kwamen ook te horen dat het een groot feest zou worden als de Sint naar onze school zou komen. Piet en Miet gaan trouwen en hiervoor moesten we natuurlijk mooie hartjes maken πŸ™‚ Zwarte Miet kwam ook eens naar onze klas om te zien hoever we met de voorbereidingen stonden.

De spiekpietjes waren ook al in de buurt en kwamen kijken of we wel flink waren maar dat was zeker niet anders πŸ˜‰

Op donderdag hebben we onze schoen klaargezet met een lekkere wortel voor het paard, we hebben koffie gemaakt voor de Sint en lekkere fruitsap klaargezet voor de Pietjes en Mietjes.

Op vrijdag kwam de Sint met zijn Pietjes en Mietjes naar onze school want jaja wij waren flink geweest, ze waren in onze klas langs gekomen met heel wat speelgoed en snoep. De kleuters waren heel enthousiast. Ze kregen ook heel wat lekkers mee naar huis.

Oma en Opa

Op 23 nov 2019 door Juf Katrien

 

Deze week werkten we rond het thema “Jan bij oma en opa”

.

We maakten mooie hartjes, slingers, tekeningen en ook een heel speciaal cadeautje ; een hand op krimpfolie waar we uiteraard een liedje bij hebben geleerd.

“Lief klein handje

lief klein handje

hier voor jou

hier voor jou

ik geef het nu aan oma

ik geef het nu aan opa

vol met kusjes

vol met kusjes”

Jullie kunnen het lied ook bekijken via dezelink:Β https://youtu.be/BM1lJglt0eM

We wensen aan alle oma’s en opa’s een fijn Grootoudersfeest ! πŸ™‚