Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Jonnie de spin

Op 26 okt 2019 door Juf Katrien

 

Deze week werkten we rond het thema ‘Jonnie de Spin’

 

De kleuters brachten zelf  spinnetjes mee naar de klas om Jonnie te vergezellen. Maar opeens waren alle spinnen weg :O We gingen opzoek binnen de school naar al onze spinnen. Gelukkig vonden we ze allemaal terug!

We maakten heel wat vriendjes voor Jonnie, zo knutselden we zelf spinnetjes met een kaasdoos of met onze handen. We maakten een spinnenweb met een knikker en verf of op een karton bordje met wol en lijm. De kleuters mochten zelf kiezen wat ze wouden knutselen.We maakten uiteraard een hele mooie spinnenkroon voor het feest van Jonnie!

Samen met Jonnie en Jules leerden we een liedje  :  https://youtu.be/hXn_KhcMChA

“Kriebel, kriebel spin,

Je kriebelt op mijn neus en kin,

langzaam loop je naar mijn been,

daaaaaaaaaaaaaaaaaan ren je naar mijn teen’ 🙂

Op vrijdag was het een hele leuke dag want dan was het feest voor Jonnie en hij had voor ons een cadeautje voorzien! We speelden en werkten samen met de kleuters van de 1ste kleuterklas. We mochten een spinnenparcours afleggen in de turnzaal, we speelden met de plasticine en gaven Jonnie de spin mooie gekleurde poten en  mochten zelf spinnen tekenen op ons tekenbord. We gaven elkaar een kriebelmassage, we zongen en dansten samen, we deden een zoektocht naar het cadeautje van Jonnie en natuurlijk hebben we het ook gevonden! 😀 Op het einde van de dag mochten de kleuters de doos open maken en zien wat erin verstopt zat. Het waren lekkere letterkoekjes. Dank u lieve Jonnie, jij mag zeker nog een keertje terugkomen! 😉

 

Jules in het bos

Op 21 okt 2019 door Juf Katrien

 

Deze week werkten we rond het thema ‘Jules in het bos’.

We gingen met onze laarzen en paraplu naar buiten. We gingen opzoek naar regenplassen op de speelplaats en in de schooltuin. De vriendjes van de 1ste kk hielpen ons mee zoeken 🙂 Om even tot rust te komen, deden we de yoya in de schooltuin. We luisterden naar de wind die door de bomen waaiden en zagen de blaadjes en takken heen en weer gaan. We deden de houdingen van de grote en kleine bomen na.

https://www.youtube.com/watch?v=wbOwX9wQkvQ&feature=youtu.be

We hebben de regen waargenomen en maakten nadien zelf regen met wattenstaafjes en verf, we maakten zelf een paraplu met wasco’s en regendruppels.

Op woensdag gingen we naar het bos met de bus, wat een ervaring voor de kleuters. In het bos gingen we opzoek naar gekleurde blaadjes, stokjes en eikels. We gingen opzoek naar de dikste boom en mochten in de boom kruipen, hangen, op de takken van de boom staan en de boom een dikke knuffel geven. We kwamen een blaadjestapijt tegen en gooiden de blaadjes in de lucht, gingen erin liggen en rollebollen. Van al de herfstelementen maakten we een mooi herfstportret. We aten ook gezellig ons fruitje onder de boom op.

We leerden ook een liedje van de blaadjes https://youtu.be/tXmjrX-R3wI

‘Luister naar de wind die door de bomen waait,

harder waait PFFFFFF, zachter waait pfffff

Kijk eens alle blaadjes vliegen in het rond

en vallen zomaar op de grond’.

 

Takken en stokken

Op 18 okt 2019 door Juf Katrien

 

Deze week werkten we rond het thema “takken en stokken & Mannetje Tak”.

We gingen zelf opzoek naar kleine en of grote takken. We schilderden met de stokken, we maakten een mannetje tak en mochten de kleine en grote takken sorteren.

We gingen naar de schooltuin waar we heel wat takken gevonden hebben en maakten de kleuterbak mooi. Zelf meneer kikker kwam ons een handje helpen 🙂

We gingen in de turnzaal en deden een parcours waar we over de stokken moesten springen, onder de stokken kruipen, op de grote stok stappen enz.

We leerden ook een liedje : https://youtu.be/aRKNtjIHLb4

Tikken met de stokken

tik,tik,tik

Nu ene beetje harder

tik, tik, tik

Heel dicht bij je oren

tik, tik, tik

Kun je nog wat horen?

tik,tik tik.”

Jules kiest geel en blauw

Op 08 okt 2019 door Juf Katrien

 

Deze week werkten we rond het thema ‘Jules kiest geel en blauw’.

We maakten zelf gekleurd water met geel en blauw crêpe papier. Wanneer we die twee kleuren samen hebben gemengd, kwamen we tot een nieuwe kleur: Groen.

Later in de week mochten zij op hun beurt de kleuren mengen. Ze maakten één handje geel en het ander handje blauw. Hun twee handjes mochten elkaar een zoen geven en de kleuters konden zelf zien wat er gebeurde. We leerde hierbij een versje https://youtu.be/BFHj1DhvUiA 

” Dag blauw, zei geel

dag geel, zei blauw

ze gaven elkaar een zoen

en toen werden ze groen”

Nadien deden we hetzelfde met onze neus. Een kindje kreeg een gele neus en een ander vriendje kreeg een blauwe neus. Ze mochten “neuzen – neuzen” doen en kregen een mooie groene neus! 🙂

Ze experimenteerden met gele en blauwe verf op het raam. De kleuren werden gemengd en ze mochten er met een wattenstaafje tekeningen op maken. Dit vonden ze heel leuk! 🙂

We gingen samen met de 1ste KK in de turnzaal met de kleuren en de gekleurde parachute spelen.

We leerden samen een liedje. De juf gaf een kleur aan de neus van Jules en de kleuters mochten het liedje zingen.https://youtu.be/TrBmx4lxjoU

 

Anna eet graag fruit

Op 03 okt 2019 door Juf Katrien

 

Deze week werkten we rond het thema: “Anna eet graag fruit”

 

De kleuters mochten hun lievelingsfruit meebrengen. We proefden van elk een beetje. De kleuters mochten vertellen of ze het wel of niet lustten.

We maakten deze week een appel op plastificeerfolie en stukjes papier, een peer met stempels en een banaan met stukjes papier en lijm.

De kleuters mochten in de poppenhoek met de stukjes fruit spelen, in de ontdekbak de stukjesfr

uit sorteren. Op dinsdag gingen we op uitstap naar de winkel bij Nechly. Daar kochten we stukjes fruit om vrijdag een smoothie mee te maken.

We leerden het fruitlied: https://www.youtube.com/watch?v=FgfPjItIRQo

“Kijk eens naar je appel

kijk eens naar je peer

Kijk naar je banaantje

Er is nog veel meer

Eet maar lekker op

Want fruit is gezond

Stop het niet in je oren maar stop het in je mond”

Op vrijdag kregen we een babytje op bezoek. Juf Frieda kwam met het broertje van Siebe langs. De kleuters vonden het fijn en vertelden dat babytjes nog geen stukjes fruit eten maar enkel melk drinken. Bedankt voor je bezoek juf Frieda en voor het lekkers dat jullie hebben meegebracht! 🙂