Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Vlaamse Kermis

Op 01 jul 2021 door Juf Frieda

 

Go Go Rode Duivels

Op 19 jun 2021 door Jessika Van Roy

 

Je kan er op straat niet meer naast kijken… overal hangen de Belgische vlaggen te wapperen?
Samen zijn wij op zoek gegaan naar de vraag: “Waarom hangen die vlaggen nu toch buiten?”

Al snel vonden we het antwoord: onze Rode Duivels zijn begonnen aan het EK. En de Rode Duivels kunnen nog wel wat extra supporters gebruiken. Cezar had zich al helemaal ingeleefd als supporter met een mooie outfit en een mooie vlag.

Omdat we de vlag zo mooi vonden, zijn we snel aan de slag gegaan om onze eigen vlag te schilderen. Eerst eens goed kijken welke kleuren we nodig hebben en op welke plaats ze zijn, en dan schilderen maar.
Ook hebben we slingers gemaakt in onze Belgische driekleur.

Op dinsdag hebben we onze eigen voetbalkunsten getoond op een echt voetbalveld. Wat was dat een leuke uitstap!!!

We speelden nog een leuke voetbalmemory en daarnaast hebben we vooral nog gespeeld. Wat een geluk dat de juf de watertafel buiten had geplaatst… met zo’n warm weer zorgde dat voor de ideale verkoeling.

Meester Tobi had voor ons ook nog een verrassing in petto. Op maandag had hij een filmpje doorgestuurd naar onze juf. In dat filmpje leerde hij ons allerlei danspansjes op het supporterslied van Sergio.

https://www.youtube.com/watch?v=-_8t9lAKJFU

Nadat we in de klas wat hadden geoefend, hebben we het dansje elke ochtend op de speelplaats gedanst, met alle kleuters samen. Wat een toffe manier om de dag te starten. Zo waren we allemaal meteen wakker 🙂

Om jullie te laten meegenieten van onze activiteiten, zijn hier nog een paar sfeerbeelden:

 

Naar de boerderij van juf Frieda

Op 13 jun 2021 door Juf Frieda

 

Filmpje:

Foto’s:

Thema Wiebelbillenboogie

Op 11 jun 2021 door Jessika Van Roy

 

De afgelopen twee weken hebben we hard gewerkt aan een mooi cadeautje voor onze papa’s. Ook leerden we een bijpassend versje om papa op vaderdag echt te verrassen. Want wij houden erg veel van onze papa!

Het thema dat in deze periode aan bod kwam, was de Wiebelbillenboogie. Voor de mama’s en papa’s die niet echt een idee hebben waarover dit gaat, kunnen samen met hun kleuter nog eens naar het verhaal luisteren/kijken.https://www.youtube.com/watch?v=D6ItyRgzH_A

En natuurlijk mag het dansje erna zeker niet ontbreken. Mama’s, papa’s en kleuters, laat jullie maar volledig gaan en wiebel met die billen!

Naast het dansen hebben we nog tal van andere activiteiten in de klas gedaan:

  • een olifant inkleuren en een gekke slurf geven
  • olifantenyoga
  • spelen met allerlei olifanten
  • net als de papa’s met een hamer nageltjes inkloppen
  • gepuzzeld
  • mooie tekeningen gemaakt voor onze papa

En we hadden ook twee jarigen te vieren. Hip hip hip hoera voor Vic en Celle. Ze zijn beiden 4 jaar geworden!

Hieronder zijn enkele sfeerbeelden zodat jullie ons ook aan het werk kunnen zien.

Ook buiten de klas waren er enkele speciale activiteiten voor ons gepland.
Eerst werden we allen getrakteerd op lekkere frietjes met ketchup of mayonaise. Jammie 🙂

En misschien wel hĂ©t hoogtepunt van onze week…. de uitstap naar de boerderij bij juf Frieda. Wat hebben we hiervan genoten! We mochten er spelen op een enorme berg grond, de diertjes voederen, op de trampoline springen, in de tractor zitten, … Juf Frieda had er echt haar werk van gemaakt om ons de dag van ons leven te bezorgen. Ze had op het einde van de dag nog een hele lekkere verrassing: een lekker ijsje. Lekker vuil en moe werden we op het einde van de dag opgehaald door onze mama of papa. Dankjewel juf Frieda om ons zo’n leuke dag te bezorgen.

thema vormen (hoe Tito zijn neus kwijtraakte)

Op 01 jun 2021 door Jessika Van Roy

 

Wat waren we allemaal erg verbaasd toen we maandag de klas binnenkwamen en zagen dat er gekke kussentjes op onze symbolen lagen. Het waren kussentjes in verschillende kleuren en vormen.
Deze vormen waren de leidraad doorheen de rest van de week. Er kwamen 4 vormenmannetjes naar onze klas: het cirkelmannetje, het driehoekmannetje, het vierkantmannetje en het rechthoekmannetje. Deze mannetjes leerden ons wat meer over de vormen, maar meteen ook over gevoelens.

Daarnaast was er ook het verhaaltje van Tito. Tito de Clown was verdrietig omdat hij zijn neus was kwijtgespeeld. Gelukkig vond hij deze, met de hulp van de kleuters, terug en was hij weer gelukkig.
Ook wij kregen plots een gekke, gekleurde neus van de juf en we toverden ons helemaal om tot echte clowntjes.Tito bracht ook nog enkele leuke spelletjes mee. Om jullie een idee te geven van wat we allemaal hebben gedaan, zijn hier enkele sfeerbeelden.