Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Fancy Friday!

Op 12 mrt 2021 door Juf Luna

 

Het is al een tijdje geleden dat we ons mochten opkleden. Daarom heeft De Wereld van Sofie ‘Fancy Friday’ gelanceerd. De kinderen kwamen vandaag in hun allerbeste outfit naar school. Een goede reden voor een fotoshoot! Ook de juffen deden mee!

Klasbeloning!

Op 17 feb 2021 door Juf Luna

 

De kinderen behaalden samen 300 punten. Dat betekent: een klassikale beloning! Op vrijdag mochten de kinderen hun pyjama en knuffel meebrengen naar school. In de namiddag maakten we het gezellig en keken we de film van ‘Dolfje Weerwolfje’.

Iconen maken!

Op 17 feb 2021 door Juf Luna

 

Tijdens de godsdienstlessen leerden we wat iconen zijn, waar ze vandaan komen en waarom ze zo belangrijk zijn. Daarna kregen de kinderen de opdracht om zelf een icoon te ontwerpen. Aan de hand van een gedetailleerd stappenplan leerden de kinderen om een gezicht te tekenen.

Wiskunde was vandaag een beetje anders dan anders….

Op 29 jan 2021 door Juf Saartje

 

Vandaag geen lesje wiskunde in ons werkboek!

Eerst herhaalden we nog even hoe we loodrechte en evenwijdige rechten en lijnstukken moeten tekenen. Daarna bekeken we de kunstwerken van Mondriaan en maakten we zelf een “Mondriaan” met alleen maar loodrechte en evenwijdige rechten.

Daarna was het tijd om het kloklezen te herhalen. En dat deden we met een heuse klokkenbingo!

Superleuk was dat!

Om de voormiddag af te sluiten trokken we naar de wensboom om onze wensen op te hangen.

Muzische vorming: Keith Haring

Op 23 jan 2021 door Juf Luna

 

Deze week maakten we kennis met de kunstwerken van Keith Haring. Eerst probeerden we poses aan te nemen zoals de mannetjes in zijn kunstwerken. Daarna was het aan ons! We trokken naar buiten en bedachten zelf poses. We gingen met krijt over onze omtrek. Door streepjes en stipjes te tekenen, lijkt het wel alsof de mannetjes echt bewegen. Dan was het tijd om te versieren. De resultaten zijn heel kleurrijk!

Verder lezen »

Voetbaltoernooi

Op 18 dec 2020 door Meester Nick

 

Elk trimester zetten we op ons multisportterrein een sport in de kijker. In het eerste trimester kozen we voor voetbal. Om deze sport af te sluiten, organiseerden we naar jaarlijkse gewoonte een toernooi onder alle geïnteresseerde leerlingen van het eerste tot het zesde leerjaar.

De winnende ploeg van de derde graad mag het dan telkens opnemen tegen een “topdelegatie” van de leerkrachten. Dit jaar moesten we niet het onderspit delven en wonnen we met 9 – 6.

We willen iedereen, spelers en/of supporters, bedanken voor hun inzet!

De sport van volgend trimester maken we na de kerstvakantie bekend.

Hieronder enkele sfeerbeelden van deze galamatch.