Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Anders

Op 20 mrt 2019 door Juf Ilse

 

Anders : Iedereen is anders – Iedereen is uniek !

In de klas leerden we over andere culturen, adoptie, blind zijn, gewoontes, … .  We mochten enkele voorwerpen meebrengen en zo hielden we een tentoonstelling.   We konden ook bij vriendjes in de andere klas gaan luisteren.

Carnaval =  een beetje anders mogen zijn.  Wie wou mocht zich verkleden tijdens het hoekenwerk.   We maakten verkleedkledij voor de vogelverschrikker in de schooltuin (Meester Joren was de paspop), we tekenden een clown met wasco op zwart papier, we probeerden voorwerpen geblinddoekt te raden, we losten een rekenclown op en kleurden hem correct in en we speelden het gezelschapsspel ‘Wie is het ? ‘  Een heel leuk hoekenwerk !

 

 

Jeugdboekenmaand

Op 20 mrt 2019 door Juf Ilse

 

Maart = jeugdboekenmaand

Donderdag 14 maart openden enkele leerkrachten de jeugdboekenmaand met een Toneel over vriendschap.  Geboeid keken wij naar de dieren die samenwerkten om sterretje terug aan de hemel te laten schitteren.

Met de klas bezochten we de leesplek.  Hier konden we genieten van lees- of prentenboeken en strips. We mochten zelf kiezen welk boek we eens van dichtbij wouden bewonderen.  De prentjes bekijken, enkel de titel, een hoofdstuk of een super-moeilijk woord proberen lezen, … het was  GENIETEN ! De juf heeft ook een boek voorgelezen over boeken die verdwenen en een boek over vriendschap.

In de klas speelden we het bibliotheekspel, mochten we snuisteren in Franse boekjes, las de juf een Frans verhaal ‘J’aimes les livres.’ voor en mochten we vertellen over ons lievelingsboek. We maakten ook een slinger van vriendjes die houden van boekjes.

Eerste naar Flixartmuseum

Op 15 mrt 2019 door Juf Ilse

 

Donderdag 13 maart brachten de leerlingen een bezoek aan het Felixart museum.

Zij werden ondergedompeld in de kunstwerken van Felix De Boeck.

Onze gids Isabel vertelde boeiend over het leven van Felix.

Felix De Boeck werd geboren in Drogenbos op 12 januari 1898 op de boerderij van zijn ouders, waar hij later ook zelf zal wonen en werken.  Felix De Boeck behoort tot de eerste generatie modernistische schilders in België.

Daarna kroop Ilias letterlijk in de huid van Felix.

Isabel nam ons mee en liet ons de werken van Felix bekijken, bestuderen, verwoorden.   Wat zie jij in dit schilderij ?

Op het einde werden wij de kunstenaars en gingen we aan de slag met abstracte figuren en portretten

.

Animatiepuntje ‘genieten van de natuur’

Op 13 mrt 2019 door Juf Laura

 

Op dinsdag en woensdag hebben wij het animatiepuntje ‘genieten van de natuur’ voorgesteld.
Alle leerlingen van de onthaalklas tot het zesde leerjaar, konden kennis maken met de natuur via hun zintuigen, door:
– te proeven (rozijnen)
– te voelen (okkernoten)
– te ruiken (munt)
– te luisteren (zeegeluiden)
– te zien (tekeningen en grasmannetje)

Felix Art Museum

Op 12 mrt 2019 door Juf Laura

 

Vrijdag gaan wij naar het Felix Art Museum.
Wat is een museum? Wie is Felix? Wat voor kunst maakte hij?
Om op die vragen al een antwoord te geven, hebben we hier vandaag al een beetje kennis mee gemaakt (abstracte kunst en boerderijdieren uit klei).

We kunnen niet wachten om hier vrijdag meer over te weten te komen!

Kleurgedichtjes uit het eerste leerjaar (A)

Op 24 feb 2019 door Juf Ilse

 

Naar de schooltuin

Op 18 feb 2019 door Juf Ilse

 

Daar is het eerste zonnetje en het begint al te kriebelen.  De kindjes van 1a brachten donderdag hun laarsjes mee en gingen naar de schooltuin. We hingen onze pindaketting op.  14 februari vandaag is het Valentijn.  Laten we eens gek doen : we verklaren onze liefde aan de schooltuin/de natuur.  Vele kinderen bedankten de natuur voor zijn pracht en praal ieder jaar opnieuw ! 

Ik ben muzisch

Op 18 feb 2019 door Juf Ilse

 

Vandaag rondden we onze muzische week af.  Wie een goocheltruc kende mocht deze tonen.  Felicia toonde fier de truc met het magisch boekje.  Eerst liet ze ons een boekje zien waar niets in stond.  Het waren  allemaal lege blaadjes.  Daarna abracadabra het boekje stond vol tekeningen. Wauw !  Stef liet ons een bord zien met een muntstukje op en toen hij het bordje scheef hield vielen er twee muntstukjes, Wauw ! Hebben jullie gezien wat de truc was ? Natuurlijk verklappen onze kleine goochelaars dat niet.  Bedankt voor deze fijne act !

Vorige week dinsdag hebben we ‘beeld’ in de kijker gezet.  We bestudeerden verschillende kunstwerken :

Henri Matisse ‘Stilleven. Interieur in Venetiaans rood’.  We zagen dat er drie kleuren opvielen. Met een stuk fruit of groente stempelden we een basisvorm en maakten we er iets leuk van.

Jean Brusselmans ‘In de tuin’ Er is één kleur die opvalt.  Dus kregen wij van de juf kleine prentjes en moesten we lijnen trekken in kleuren die goed bij elkaar pasten en zo opvielen

Raoul Dufy ‘Gezicht op Marseille’. In dit schilderij zitten heel veel tinten blauw.  Wij kleurden eerst met wasco en daarna overschilderden we met blauwe verf en krasten we er een kunstwerk in.

Paul Signac heeft heel veel schilderijen gemaakt met enkel puntjes.  Pointillisme vertelde de juf.  Wij stempelden met oorstokjes en kregen een werk vol puntjes ! 

Donderdag maakten we zelf een verhaal en speelden we het in een zelfgemaakt kamishibai.  We lieten ook onze handen spreken.  Vrijdag liet de juf ons genieten van een gigantisch hoekenwerk muziek.  We hebben onze eigen instrumenten gemaakt, muziek gecreëerd met ons lichaam, bij prenten passende muziekjes gecreëerd, een muziekgezelschapsspel gespeeld, uit muziekinstrumenten hoge, lage, doffe, lange, korte tonen laten klinken, ….  Onze oren hebben soms een beetje afgezien, maar het was fantastisch !

Vriendschapsbandjes

Op 09 feb 2019 door Juf Laura

 

Vrijdag hebben we samen met onze meter en peter vriendschapsbandjes gemaakt.
Stap voor stap hebben ze ons uitgelegd hoe we zo een bandje moeten maken.
Soms was dat best wel moeilijk! Maar gelukkig hebben we dankzij de hulp van onze meter of peter allemaal een bandje kunnen maken.

sneeuwpret

Op 06 feb 2019 door Juf Ilse

 

 

In de kijker: Maand van de sportclub