Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Fotoreportage 6de leerjaar

Op 15 jun 2022 door Meester Nick

 

Het einde van het schooljaar komt in zicht en de ouderraad wil de leerlingen van het zesde leerjaar graag een tastbare herinnering meegeven. Hiervoor werden er foto’s gemaakt door An Clapdorp.

Met de proclamatie mogen de leerlingen hun dus verwachten aan een mooi afscheidscadeau van de ouderraad.

Bedankt An voor de mooie foto’s en de leuke en spontane fotoreportage!

Wereldcafé

Op 24 mei 2022 door Juf Annelies R

 

Vandaag organiseerden we in het zesde leerjaar een wereldcafé naar aanleiding van ons WO-thema ‘Waardige aarde’.

Elk groepje koos een land en werkte hierover een aantal opdrachten uit.

Iedereen genoot ervan met volle teugen.

We willen ook graag alle mama’s en papa’s bedanken voor al dat lekkers!

Bezoek aan brouwerij Lindemans

Op 13 mei 2022 door Juf Annelies R

 

Naar aanleiding van ons thema ‘beroepen’, kregen we de kans van de familie Lindemans om een bezoek te brengen aan de brouwerij.

We trokken hier te voet naartoe en kregen een rondleiding van 2 heel interessante gidsen. Zij namen ons mee in de wereld van hop en gerst.

Al 6 generaties lang wordt het oudste bier ter wereld met de grootste passie hier gebrouwen. Het was super interessant om eens te kijken hoe het er achter de schermen aan toe gaat. We zagen zelfs een robot in de fabriek aan het werk.

Heel boeiend allemaal! Als afsluiter werden we getrakteerd met lekker kriekensap!

Heel erg bedankt aan de familie Lindemans voor deze kans!

fbt

Pairi Daiza

Op 13 mei 2022 door Juf Annelies R

 

We genoten vandaag van een zonnig dagje in Pairi Daiza.

Zoveel verschillende dieren in een prachtige omgeving en in leuk gezelschap! Geweldig!

Zeeklassen: the aftermovie

Op 23 apr 2022 door Juf Annelies R

 

Projectweek geluk – LS

Op 21 mei 2022 door Juf Annelies R

 

Deze week was het onze projectweek rond ‘GELUK’.

We laten jullie graag meegenieten met deze sfeerbeelden. Wij worden hier alvast heel ‘GELUK’kig van!

Schoolfeest 4 juni

Op 06 mei 2022 door Meester Nick

 

Beste ouders,

Zoals reeds eerder gecommuniceerd gaat ons schoolfeest door op zaterdag 4 juni. We kozen ervoor om een Vlaamse kermis te organiseren. Dit is een volksfeest met allerlei kraampjes en leuke activiteiten.

De Vlaamse kermis met een 20-tal kraampjes zal doorgaan op de weide van de pastorie. Om daar iedereen vlot en gespreid te ontvangen, zullen wij werken met een online reservatiesysteem. De Vlaamse kermis is namelijk open van 10u – 12u / 13u – 15u / 16u – 18u. Jullie kunnen jullie ticket reserveren voor één van deze tijdssloten via onze website: https://info539299.wixsite.com/ambvlaamsekermis . Als we ons maximumaantal per tijdsslot nog niet overschreden hebben, zal het ook mogelijk zijn om ter plekke nog een toegangsticket aan te kopen. Maar wil je zeker zijn van een plaatsje is vooraf reserveren dus de boodschap.

De toegang voor volwassenen is gratis en kinderen betalen 5 euro voor een onbeperkt aantal spelletjes gedurende hun tijdsslot. Op het einde van hun tijdslot kunnen de kinderen hun ticket inruilen voor een ijsje.

Aan onze website is er een betaalterminal gekoppeld zodat jullie onmiddellijk online de toegangskaarten van jullie kind(eren) kunnen betalen. Nadien krijgen jullie een online ticket in jullie mailbox en dit brengen jullie de dag zelf mee.

Uiteraard voorzien wij ook doorlopend (vanaf 10u) eet- en drankstanden op de speelplaats van de kleuterschool. Hier zal er ook voortdurend gratis randanimatie georganiseerd worden. Jullie mogen jullie verwachten aan o.a. danssessies, macramé en een schminkstand.

In de bijlage vinden jullie een flyer terug. Uw zoon of dochter kreeg vandaag ook 2 flyers mee naar huis. Mogen we jullie vragen om deze uit te delen aan familie en/of vrienden.

Hopelijk tot op onze Vlaamse kermis!

Dode hoek

Op 30 apr 2022 door Juf Lesly

 

We leerden over de dode hoek. Er kwam een vrachtwagen naar de parking van onze school. De chauffeur leerde ons waar de 4 dode hoeken zijn en welke plaatsen er wel veilig zijn. We mochten allemaal eens in de vrachtwagen zitten en in de spiegels en dode hoek camera kijken.

Zeeklassen dag 4

Op 21 apr 2022 door Juf Clara

 

Groot was de verrassing toen we vandaag geen duinenspel speelden, maar een dagje naar Plopsaland gingen. We maakten er een superfijne dag van. Als avondmaal aten we frietjes en we eindigden de dag met een spetterende fuif.

Zeeklassen dag 3

Op 20 apr 2022 door Juf Clara

 

Vandaag trokken we erop uit naar Diksmuide. In de voormiddag werden we rondgeleid in de IJzertoren, in de namiddag hebben we geravot in de IJzerboomgaard. Als afsluiter van deze dag speelden we het spel de mol. Dikke dankjewel aan onze vier mollen Ilias, Maurice, Marlon en Elisa.

Moe, maar voldaan kropen we in ons bedje om morgen nog een dagje de Belgische kust onveilig te maken.