Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Scholencross

Op 19 mei 2019 door Juf Annelies R

 

Op 14 mei was het opnieuw zover! De scholencross!

Voor de allerlaatste keer namen we het op tegen leeftijdsgenoten van de omringende scholen uit Sint-Pieters-Leeuw!

Dikke proficiat aan iedereen! Jullie waren super!

Dode hoek

Op 19 mei 2019 door Juf Annelies R

 

Op vrijdag 10 mei stond er de hele dag een vrachtwagen op de parking van onze school.

De chauffeur, Luc, gaf ons uitleg over de dode hoek. Het was super interessant!

Hij liet ons ook een kijkje nemen in de cabine van de vrachtwagen. Zo konden we zelf ondervinden wat de dode hoek precies is.

Bedankt, Luc en Patrick om ons dit duidelijk te maken!

Jeugdboekenmaand

Op 22 mrt 2019 door Meester Nick

 

Donderdag 14 maart openden enkele leerkrachten de jeugdboekenmaand met een toneel over vriendschap.  Geboeid keken wij naar de dieren die samenwerkten om sterretje terug aan de hemel te laten schitteren.

Met het zesde leerjaar bezochten we ook de leesplek op school.  Hier konden we genieten van lees- of prentenboeken en strips.

Technopolis on tour

Op 12 mrt 2019 door Meester Nick

 

Op maandag 11 maart namen we deel aan de voorstelling van Technopolis over “spelen met druk”. Deze voorstelling ging door in de turnzaal van Don Bosco Halle. We maakten kennis met verschillende proeven over luchtdruk. De voorstelling was zowel leerrijk als leuk en eindigde zelfs met een ontzettend luide knal.

We willen alle (groot-)ouders  bedanken die gezorgd hebben voor het vervoer.

Bezoek Sint-Godelieve-Instituut

Op 21 feb 2019 door Meester Nick

 

Binnenkort moeten jullie en jullie kinderen een heel moeilijke keuze maken. Namelijk: ‘Welke school en welke richting gaan we kiezen volgend schooljaar?’. Om jullie bij deze moeilijke keuze wat te helpen, hebben we enkele schoolbezoeken gepland.

Op vrijdag 15 februari gingen we in de namiddag naar SGI. Daar kregen we een les Latijn, wiskunde en techniek.

We hopen dat we met dit initiatief heel wat leerlingen op weg te kunnen zetten bij het maken van de juiste studiekeuze.

Scholencross 4-5-6

Op 14 mei 2019 door Juf Inge

 

Vandaag gingen we met 4, 5 en 6 naar de scholencross! We hadden geluk, het lentezonnetje was alvast van de partij! Toen we met de fiets aankwamen, konden we genieten van heel wat spring- en klauterplezier op tal van springkastelen! Maar er moest natuurlijk ook gelopen worden. Eerst was er de start to run en daarna kon er deelgenomen worden aan de loopwedstrijd. En wat hebben onze kids dat goed gedaan! We behaalden:

  • een tweede plaats voor het vijfde leerjaar (Estelle)
  • een derde plaats voor het vijfde leerjaar (Louca V.D.)
  • een eerste, tweede en derde plaats voor het zesde leerjaar (Lili, Hanne en Anaïs)

Een dikke proficiat aan alle kinderen die zo flink hebben meegelopen! Jullie deden het allemaal super! En niet vergeten: ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen!’

Ook willen we via deze weg de politie en (groot)ouders bedanken die er mee voor hebben gezorgd dat onze fietsrit veilig kon verlopen!!!

Dode hoek

Op 10 mei 2019 door Juf Clara

 

Vandaag kwam een vrachtwagenchauffeur van Colruyt de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar een dodehoekles geven.  Dit heeft als doel kinderen bewust te maken van de risico’s van de dode hoek in het verkeer. Na de uitleg over waar je je al dan niet veilig kan begeven wanneer je te voet of met de fiets in de buurt van een vrachtwagen komt, mochten we ook ook zelf plaats nemen achter het stuur van de vrachtwagen zodat we zelf konden ervaren wat de gevaren zijn en hoe moeilijk je van in een vrachtwagen alles kan zien. Het was echt super leerrijk om dit alles eens zelf te kunnen ondervinden!

Pietenparcours in het zwembad

Op 09 dec 2018 door Juf Saartje

 

Donderdag 6 december organiseerden we een heus pietenparcours in het zwembad! Dolle pret!

Naar het maïsdoolhof met de derde graad

Op 21 sep 2018 door Juf Clara

 

Deze namiddag trokken we er met de derde graad op uit in Vlezenbeek. Ter gelegenheid van 120 jarig bestaan Landelijke Gilde Vlezenbeek was er een maisdoolhof gemaakt langsheen de Konijnestraat in Vlezenbeek. Het doolhof is 4 ha groot met 5 km pad. De Landelijke Gilde Vlezenbeek verwerkte haar naam en het getal ‘120’ in het maïsdoolhof.

In tegenstelling tot het herfstige weer tijdens de voormiddag, konden we in de namiddag ook een hele tijd genieten van een stralend zonnetje. En ook al raakte de ene klas wat sneller uit het doolhof dan de andere ;-), het werd voor ons allemaal een super fijne namiddag!

 

In de kijker: Maand van de sportclub