Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

De wondere pluim – ouderjury

Op 16 mrt 2023 door Juf Annelies R

 

Deze avond kwam onze ouderjury samen om de geschreven verhalen van de schrijfwedstrijd ‘de wondere pluim’ na te lezen.

Uit elke categorie werden 3 verhalen uitgekozen.

De jury gaf ons mee dat er heel wat talent in onze school aanwezig is.

Een dikke pluim dus aan alle deelnemers van ‘de wondere pluim’.

De verhalen die uitgekozen werden gaan nu verder door in de wedstrijd. We houden jullie zeker verder op de hoogte!

Alvast bedankt aan alle ouders die meewerkten om de verhalen na te lezen en te beoordelen.

De Wondere pluim

Op 16 feb 2023 door Meester Nick

 

Op woensdag 15 februari was het de schrijfdag van de Wondere Pluim.

Het mooie aan deze schrijfwedstrijd is dat de nadruk ligt op het creatief schrijven. Een spannend, boeiend of ontroerend verhaal krijgt de voorkeur boven een foutloos geschreven verhaal. De kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar lieten dan ook hun fantasie de vrije loop.

Ook een meerwaarde aan deze wedstrijd is de oprichting van een leesjury waar (groot-)ouders in zetelen. Binnenkort kiest deze ouderjury en daarna een externe jury welke verhalen kans maken op een prijs.

Aangezien ouderbetrokkenheid en taalvaardigheid behoren tot onze prioriteiten namen we graag deel aan dit initiatief.

Alsof dit alles nog niet spannend genoeg was, kwam Ringtv ook een reportage maken in 4B. Deze was te zien op woensdag 15/02 om 18 uur en kan je via onderstaande link opnieuw bekijken.

https://www.ringtv.be/nieuws/meer-dan-1000-kinderen-nemen-deel-aan-%E2%80%98de-wondere-pluim%E2%80%99

Maria Lichtmis in de kleuterschool

Op 07 feb 2023 door Juf Tirsa

 

Maria Lichtmis wordt 40 dagen na de geboorte van Jezus gevierd, op 2 februari. Het is een Christelijk feest waarbij we de opdracht van de Heer in de tempel herdenken. Hierbij werd Jezus overgedragen aan God (zoals elk eerstgeboren Joods jongetje). Daarom werd er in elke klas in de godsdiensthoek een Jezuspopje bij Maria gezet.

Ook wij vierden dit feest met de hele school! Traditioneel worden ter gelegenheid van deze dag pannenkoeken gebakken. De vorm en kleur van de pannenkoeken worden gezien als een verwijzing naar de zon en het licht. De traditie zegt dat wie met Lichtmis pannenkoeken eet een voorspoedig jaar zal hebben.

In elke klas aten we dus ook lekkere pannenkoeken (neem zeker een kijkje bij de klas van je kapoen om hiervan de foto’s te bekijken).  

Animatiepuntje lagere school: lichtmis

Op 02 feb 2023 door Juf Clara

 

Samen met de leerlingen sluiten we de kersttijd af door stil te staan bij Maria-Lichtmis, het feest dat door christenen veertig dagen na de geboorte van Jezus op 2 februari wordt gevierd.

Lichtmis wordt in onze streken verbonden met het einde van de strenge winter. In de natuur komt het licht met Lichtmis zichtbaar terug: het donkerste van de winter is voorbij.

Het is het moment om extra op zoek te gaan naar lichtpuntjes: in de natuur, in de wereld, in het leven van mensen en in ons eigen leven. Hier stonden we in de verschillende klassen vandaag bij stil.

In het vijfde leerjaar maakten we een tableau vivant van het Bijbelverhaal ‘De opdracht van Jezus in de tempel’.

Een paar sfeerbeelden…

Dag van de directeur (gedicht door Stijn De Paepe)

Op 01 feb 2023 door Juf Nathalie

 

Boekenbeurs kleuterschool

Op 21 mrt 2023 door Juf Karolien

 

De boekenbeurs in de kleuterschool was een succes. Bedankt voor jullie opkomst. Er zullen weer heel wat kinderen verwend worden met leuke verhalen !

Volgende week maandag volgt er nog een editie voor de grotere boekenwurmen onder ons . Deze gaat door op maandag 27 maart van 15u30 tot 18u30 op de parochiezaal. Hopelijk tot dan!

start project: leesboekenmaand

Op 01 mrt 2023 door Juf Annelies R

 

Vandaag was een speciale dag op school.

We starten de dag met een leesontbijt.

Iedereen genoot met volle teugen van een lekkere koffiekoek en een drankje. Ondertussen luisterden we naar het verhaal ”Klein mannetje vindt het geluk”.

Op het einde werden we zelfs uitgedaagd door de ouderraad om veel te lezen en zo een leesslang te vullen met puzzelstukken.

Het is de start van een hele maand vol boekenplezier!

STIP-IT 2023

Op 17 feb 2023 door Juf Annelies R

 

Deze week was het ‘de week tegen pesten’. Ook wij deden mee en trokken de lijn tegen pesten. 

Finale middagsport

Op 17 jan 2023 door Amber Deneef

 

Vanmiddag speelden de leerlingen van het zesde leerjaar de finale van de middagsport tegen de juffen en de meesters.

Nadat we de match enkele weken moesten uitstellen vanwege het regenweer vlak voor en na de kerstvakantie, konden we deze middag eindelijk voetballen.

Het werd een spectaculaire match. Zowel de leerkrachten als de leerlingen deden hun uiterste best en tot op de laatste minuten werd de spanning erin gehouden.

Uiteindelijk wonnen de juffen en meesters met 7-5.

Bomen planten

Op 14 jan 2023 door Amber Deneef

 

Gisteren hielpen we met het zesde leerjaar een bos aanplanten. Michael Lejeune (https://domainelagrangette.fr/) organiseerde deze actie samen met de ‘buumplanters’ en stelde hiervoor zijn grond ter beschikking.

We staken onze handen uit de mouwen, kregen een spade en handschoenen en verdeelden ons in duo’s om zo’n 500 bomen en struiken te planten.

Ondanks de frisse wind en enkele kleine buien maakten we er een toffe en actieve namiddag van. We werden zelfs beloond met een lekkere koffiekoek.

 

In de kijker: Advent

In de kijker: Voorleesweek

In de kijker: Betalende tombola