Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Info sneeuwklassen

Op 20 jan 2022 door Meester Nick

 

Gezien de stijgende pandemiecijfers in Europa is er door VOK besloten om uit voorzorg de sneeuwklassen tot aan de krokusvakantie af te gelasten. De uitwijkmogelijkheid naar een sneeuwklas in maart 2022 is helaas niet mogelijk.

Dit wil zeggen dat de sneeuwklassen dit jaar niet kunnen doorgaan.

We kregen vanuit VOK wel de mogelijkheid om te opteren voor een bergklassen in de maand april. Dit geniet niet onze voorkeur gezien een uitstap naar het buitenland dan nog heel wat onzekerheden met zich meebrengt en we mogelijks opnieuw moeten annuleren/aanpassen.

Daarom hebben we als school beslist om te kiezen voor een alternatief in België voor het vijfde en zesde leerjaar. Na een uitgebreide zoektocht kozen wij voor een zeeklassen in het Vakantiecentrum Reigersnest te Koksijde en dit van 19 tot 22 april 2022.

We hebben ook de mogelijkheid om reeds op maandag 18 april te vertrekken. Maar dit is nog een verlofdag (Paasmaandag). Wij willen de jongens en meisjes van het vijfde en zesde leerjaar zoveel mogelijk mooie herinneringen bezorgen. Daarom zouden wij met de begeleidende leerkrachten en monitoren graag al op maandag vertrekken zodat we een extra dag hebben om te vullen met leuke activiteiten. Maar wij vinden de mening van de ouders van het vijfde en zesde leerjaar ook belangrijk. Daarom worden zij via een online enquête hieromtrent bevraagd. Wij brengen ze, eens de resultaten van deze bevraging volledig zijn, zo snel mogelijk op de hoogte van onze beslissing.

We begrijpen dat de annulatie van de sneeuwklassen wel wat teleurstelling met zich meebrengt. Maar we doen er alles aan om de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar alsnog een week te bezorgen waar ze samen van kunnen genieten. Hier draait het, ongeacht van de locatie, tenslotte toch om.

Bronzen medaille

Op 12 jan 2022 door Juf Sofie

 

 

PERSBERICHT – januari 2022

Ave-Mariabasisschool bekroond met Verkeer op School-medaille

 Onze school werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Dit jaar reikte de VSV 14 briljanten, 141 gouden, 283 zilveren, 897 bronzen en 53 kleutermedailles uit, goed voor 1388 medailles in totaal, een stijging ten opzichte van vorig jaar toen 1028 scholen een medaille kregen. Zeven op de tien basisscholen, 2844 in totaal, nemen deel aan minstens één VSV-initiatief per jaar.

 Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Voetgangersexamen), fietsen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Fietsexamen), De Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen. Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School.

Wij zijn één van die scholen. In ruil krijgt de school daarvoor een bronzen medaille die nu hangt te pronken aan onze schoolpoort.

Nieuw materiaal spelkoffer

Op 14 jan 2022 door Juf Lesly

 

Dankzij onze ouderraad hebben we heel wat nieuw spelmateriaal voor in onze spelkoffer.

De kinderen hebben zich hier tijdens de speeltijd al goed mee geamuseerd!

Vanuit alle kinderen, juffen, meesters, directie een welgemeende DANKJEWEL!

Adventsactie was een groot succes!

Op 13 jan 2022 door Juf Karolien

 

De voorbije kerstperiode ging elke klas van onze school aan de slag en knutselde kerstversiering voor de advents-actie. De kinderen kregen de versiering mee naar huis en iedereen mocht een vrije bijdrage leveren. Dit leverde maar liefst €1900 op tvv onze landgenoten in het door watersnood getroffen dorpje Kinkempois ( Angleur).

In samenwerking met team ILO gaven we een lijst met nodige elektrische toestellen aan Electro Timmermans en dankzij hen konden we de nodige toestellen schenken aan de getroffen mensen.

Trots op onze kinderen, dankbaar voor de gulle schenkers en met een warm hart kijken we terug naar onze adventsactie 2021!

                                                                                

Warme William

Op 11 jan 2022 door Juf Sofievm

 

Voor de kerstvakantie leerden ze in het vierde leerjaar over ‘Warme William’. Lees hieronder wat dat is.

Een Warme William is iemand die écht naar je luistert: een vriend(in), een ouder, een leerkracht, … Het is iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt.

Want iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. En dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaarstaat. Een persoon die je kan vertrouwen. Iemand op wie je kan bouwen. En ja, ook jij kan zo een Warme William zijn.

In de week van 17 januari komt er ook een heuse Warme William-bank naar onze school. Zo willen wij de kinderen motiveren om over hun gevoelens te praten en er te zijn voor elkaar.

Wil je meer te weten komen over dit mooie initiatief? Bekijk dan zeker eens de website van Warme William.

Warme William gespot in Poperinge | Poperinge | hln.be

 

Adventsactie

Op 17 dec 2021 door Meester Nick

 

Licht brengen aan mensen is een opdracht voor elke christen.

In de adventstijd wilden wij als school concreet gestalte geven aan deze oproep.

Daarom wouden wij een kerstmarkt organiseren op school. Helaas kon deze omwille van de coronamaatregelen niet doorgaan. Dit belette ons echter niet om toch iets te doen. Elke klas knutselde kerstversiering, de kinderen kregen deze mee naar huis en de ouders konden een vrije bijdrage leveren.

Zo hebben wij maar liefst 2162 euro ingezameld voor de mensen in Angleur (Wallonië) die getroffen werden door de watersnood. We werken hiervoor samen met team ILO uit Gooik aangezien zij weten wie wat nodig heeft. Meer info hieromtrent volgt zeker nog.

Bedankt voor jullie steun!

Vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!

Op 14 dec 2021 door Meester Nick

 

Wij wensen jullie allemaal hele warme, gezellige kerstdagen en een liefdevol, gezond en gelukkig Nieuwjaar!

Graag wou ik ook onderstaande tekst met jullie delen. De boodschap ervan vind ik zeer toepasselijk in deze periode.

Geef elkaar hoop zodat we steeds lichtpunten zien
en met veel zin aan de dag beginnen.

Geef elkaar kracht zodat we met beide handen het
leven grijpen en kunnen bouwen aan de wereld waar
we van dromen.

Geef elkaar warmte zodat we voelen dat we er niet
alleen voor staan en we omringd zijn door
liefdevolle mensen.

KLIK HIER =>  Familienieuws 1ste trimester (2)