Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Miss en Mister Fluoverkiezing

Op 22 nov 2018 door Juf Clara

 

Tijdens de donkerste maanden van het jaar, willen we extra aandacht vragen voor zichtbaarheid in het verkeer en verantwoordelijk gedrag in het verkeer. Daarom organiseerden we deze ochtend een heuse Miss en Mister Fluoverkiezing. De kinderen mochten in hun gekste fluopakje naar school komen. Heel veel kinderen deden hun uiterste best om een originele outfit bij elkaar te zoeken, het was dan ook een heel moeilijke opdracht om hier één Miss en Mister uit te kiezen.

Na wijs beraad, kozen we uiteindelijk voor Simon uit 3B en Phara uit 4A. Proficiat aan de winnaars en aan  alle kinderen die verkleed naar school kwamen vandaag!

Week van de mobiliteit in de kleuterschool

Op 23 sep 2018 door Juf Dorothee

 

Afgelopen week werkten en speelden we in de kleuterschool rond het thema ‘verkeer’.

We openden de week met een toneeltje over een onvoorzichtige kabouter die zomaar de straat opliep..

Dat kan natuurlijk niet! Samen met onze politie handpop trokken we per klas de straat op.

We leerden er heel wat over het verkeer, zongen het aya- lied en knutselden erop los.

Ook visualiseerden we met behulp van onze kokers hoe we deze week naar school kwamen.

Al snel werd duidelijk dat onze kleutertjes heel erg hun best gedaan hebben om te voet of met de fiets te komen.

Daar zijn we heel erg blij mee!

DONDERDAG: Te voet, met de fiets of met de auto?

Op 20 sep 2018 door Juf Clara

 

 

WAUW!!! Onze buis van ‘te voet’ is al helemaal vol!!

Dikke pluim voor iedereen die zijn best deed om tot dit resultaat te komen!

DINSDAG: Te voet? Met de fiets? Of met de auto?

Op 18 sep 2018 door Juf Clara

 

Joepie! Wij zijn goed bezig! Er gaan duidelijk meer kinderen met de fiets en te voet naar school dan met de auto! Hopelijk houden we dit vol!!

Start Strapweek

Op 17 sep 2018 door Juf Clara

 

Onze school is sinds dit jaar een Octopusschool! Dat wil zeggen dat wij extra aandacht gaan besteden aan onze veiligheid en zichtbaarheid in het verkeer.

Deze week is het ook Strapweek! Het is de bedoeling dat we deze week zo veel mogelijk te voet of met de fiets naar school komen en hopelijk proberen we hier een blijvende goede gewoonte van te maken zodat de omgeving rond onze schoolpoort weer een stukje veiliger wordt.

We begonnen de week van de mobiliteit deze ochtend met het zingen van het straplied. Doorheen de week zullen er op de speelplaats 3 buizen staan, waarin we elke ochtend een blokje moeten gooien in de juiste buis. Kom je met de fiets naar school, dan steek je je blokje in de buis van de fiets, kom je te voet, dan steek je het blokje in de buis van de voetjes enzovoort. Hopelijk zitten er het minste blokjes in de buis van de auto… Wij zijn alvast benieuwd.

Dit schooljaar zullen we elke maand in de klas ook nog een activiteit doen die te maken heeft met verkeersveiligheid. Zo starten we deze maand al met een leerwandeling in onze schoolomgeving.

Wij strappen elke dag, jij ook?

Strapdag (week van de mobiliteit)

Op 11 sep 2019 door Juf Sofie

 

VRIJDAG 20 SEPTEMBER STAPPEN EN TRAPPEN WE NAAR SCHOOL

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september) de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Over heel Vlaanderen doen bijna 1500 basisscholen en 145 gemeenten mee aan de Strapdag.

De Ave-Mariabasisschool doet ook mee aan de jaarlijks STRAPDAG van het Octopusplan. Onze school wil kinderen en ouders stimuleren om vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Zich duurzaam verplaatsen zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Strappen is bovendien goed voor het milieu, voor de gezondheid en de zelfontplooiing van jezelf en je kind.

Elke strapper ontvangt een leuk, kleurrijk strapbandje (uit gerecycleerd PET materiaal) en een bladwijzer met raadsel. De Strapdag is een campagne van het Octopusplan (Voetgangersbeweging vzw), een organisatie die werk maakt van kindvriendelijke, groene en gezonde schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer.

Alle informatie over het Octopusplan en de Strapdag via www.octopusplan.info.
Meer informatie over de Week van de Mobiliteit via www.weekvandemobiliteit.be

 

 

 

 

Stappen voor Inkendaal

Op 15 mrt 2019 door Juf Ilse

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we een vastenvoettocht.  Woensdag 3 april stappen we voor ‘Inkendaal’. Inkendaal is een revalidatieziekenhuis in VlezenbeeK.   We steunen de projecten : ‘De tovertafel en de snoezelruimte’.  Donderdag 13 maart kregen we meer uitleg over de werking van Inkendaal.  Nu we op de hoogte zijn, kunnen we ijverig op zoek naar sponsers.

Hopelijk worden de vele stapjes van de voettocht één flinke stap vooruit voor Inkendaal !

Actie Wereld Missie Hulp

Op 09 jan 2019 door Juf Ilse

 

Op dinsdag 19 december 2018 kwam WMH de zakken met kledij ophalen.
Langs deze weg willen wij iedereen graag bedanken voor jullie warme bijdrage.

Kerstviering lagere school

Op 04 jan 2019 door Juf Ilse

 

Samen tegen armoede !

Op 09 dec 2018 door Juf Ilse

 

Armoede is een complex verhaal. Het kan ons allemaal overkomen.
Samen Tegen Armoede maakt werk van structurele armoedebestrijding in eigen land. Zij doorprikken vooroordelen, activeren en ondersteunen ruim 100 lokale projecten.

Wij deden een klein beetje mee door op 26 november de schoolpoort van de lagere school een klein beetje moeilijke toegankelijk te maken, want 1 op 5 loopt school in de buitenbaan.