Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Receptie 3KK en 6e leerjaar

Op 29 jun 2019 door Juf Sofievm

 

Een grote stap voor de kinderen van de 3e kleuterklas. Zij starten volgend schooljaar in de lagere school! Ook de kinderen van het 6e leerjaar staan voor een bijzonder moment. Zij zwaaien AMB gedag en gaan naar het middelbaar.

Veel succes!

Bekijk hier de foto’s!

Verder lezen »

Pensioenviering juf Mary-Rose en juf Annie

Op 29 jun 2019 door Juf Sofievm

 

Juf Mary-Rose en juf Annie gaan op pensioen. Dat konden wij niet onopgemerkt laten voorbij gaan. We zullen ze missen!

Bekijk hier de foto’s.

Verder lezen »

Traktatie ijsje

Op 14 jun 2019 door Juf Sofievm

 

Na een geslaagd schoolfeest willen we ook de kinderen en het hele schoolteam bedanken voor hun inzet, creativiteit, vele oefensessies,… Ze hebben tijd noch moeite gespaard om er een reuze geslaagd feest van te maken.

Daarom werden de kinderen en het schoolteam getrakteerd op een lekker ijsje!

Schoolfeest ‘AMB reist door de tijd’

Op 09 jun 2019 door Juf Sofievm

 

Zaterdag 8 juni 2019…

Na een week vol wisselende weersvoorspellingen, brak de dag eindelijk aan : ons jaarlijks schoolfeest! Dit ging door op de pastorieweide aan de vernieuwde pastorie. Samen met de kinderen, ouders, juffen, familie en vrienden maakten wij een heuse reis door de tijd.

Verder lezen »

In Vlezenbeek stond er namelijk een enorme teletijdmachine. Hiermee konden de kinderen terug gaan in de tijd! Zo gingen we terug naar de tijd van de indianen, de tijd van de piraten, de jaren ’90, … De kinderen zagen er fantastisch uit in hun typische kledij!

Maar ze konden ook een kijkje nemen in de toekomst… Allerlei gamers en robots bestormden het podium! Wat zagen zij er mooi uit.

Het schoolfeest werd afgesloten met een kleine tijdssprong of misschien zelfs een ‘wens’. De juffen en meester toonden hun beste dansbewegingen op het liedje ‘Zomer’. Hopelijk kunnen we daar allemaal binnenkort van genieten.

Naast de mooie dansjes die door de kleuterjuffen, juf Lize en juf Tessa werden gemaakt, kon iedereen ook genieten van de lekkere BBQ, een broodje, popcorn of een heerlijk drankje. Voor de kinderen waren er springkastelen voorzien. De volwassenen konden ook hun pleziertje vinden bij de cavabar van de ouderraad.

Wij willen alle aanwezigen, vrijwilligers en sponsors extra bedanken om er ook dit jaar samen met ons een fantastische editie van te maken. DANK U!

Het schoolteam en directie

Terugblik scholencross

Op 16 mei 2019 door Juf Valentine

 

Schoolreis 3e & 4e lj : Kattevennen (Genk)

Op 21 jun 2019 door Juf Sofievm

 

Op 07 mei 2019 door Juf Niki

 

Carnaval in de kleuterschool!

Op 02 apr 2019 door Juf Mary Rose

 

 

 

Vorig week liepen er superhelden, prinsessen, politiemannen, brandweermannen, clowntjes,  piraten en leeuwen,……. rond in onze school. De kleuters mochten zich volop verkleden, experimenteren met confetti,  carnavalsliedjes  zingen, knutselen,…en vrijdag eindigde ons thema met een heus dansfeestje op de speelplaats.

Carnaval kwam helemaal tot leven bij onze kapoenen.

 

Stappen voor Inkendaal

Op 15 mrt 2019 door Juf Ilse

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we een vastenvoettocht.  Woensdag 3 april stappen we voor ‘Inkendaal’. Inkendaal is een revalidatieziekenhuis in VlezenbeeK.   We steunen de projecten : ‘De tovertafel en de snoezelruimte’.  Donderdag 13 maart kregen we meer uitleg over de werking van Inkendaal.  Nu we op de hoogte zijn, kunnen we ijverig op zoek naar sponsers.

Hopelijk worden de vele stapjes van de voettocht één flinke stap vooruit voor Inkendaal !

Plantactie Pro Natura

Op 13 mrt 2019 door Juf Sofievm

 

Woensdagochtend hebben wij bomen en struiken geplant aan de Inkendaalstraat in Vlezenbeek, ter hoogte van de voetbalvelden van voetbalploeg SK Vlezenbeek. Zo zorgen wij samen voor de natuur!

Ook de lokale pers was aanwezig :

leerlingen 4de leerjaar Ave Mariabasisschool zorgen voor natuurzone rond Vlezenbeekse voetbalvelden

https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/leerlingen-basisschool-ave-maria-planten-bomen-en-struiken/38282 

https://www.editiepajot.com/regios/9/articles/63529

 

In de kijker: Maand van de sportclub