Menu info@ambvlezenbeek.be 02/569.07.24
Nieuws
Onze school
Info
Klassen
Schoolgebeuren
Kalender
Documenten
links
Contact

Thema zintuigen

 

 

Deze week staat in het thema van onze zintuigen.
Samen met de Gruffalo onderzoeken we wat we allemaal met onze zintuigen kunnen.
Ruiken, proeven, voelen, zien, horen, komen op deze manier allemaal aan bod.

We zijn gestart met het zintuig: horen. We konden een geluidenbingo maken en luisteren naar omgevingsgeluiden.

Dinsdag hebben we kennis gemaakt met het zintuig: ruiken. We moesten aan geurpotjes ruiken en proberen te raden wat er in zat. Nadien konden we die geur koppelen aan bepaalde herinneringen. Tot slot hebben we aan de hand van een stappenplan zelf parfum gemaakt.

 

Woensdag zijn we aan de slag gegaan met het zintuig: proeven. Samen met de derde kleuterklas hebben we onze handen uit de mouwen gestoken om enkele lekkere herfstgerechtjes te maken (spinnen, muizen, paddenstoelen, herfstbladeren).

Donderdag was het zintuig: zien aan de beurt. We hebben kleuren lichter en donkerder gemaakt, voorwerpen proberen raden zonder te kijken, elkaar begeleid terwijl we niets konden zien, zoveel mogelijk voorwerpen proberen onthouden,…

We hebben de week afgesloten met het zintuig: voelen. We moesten voorwerpen raden in voeldozen, een blotevoetenpad afleggen, een handafdruk maken in klei, voorwerpen voelen op onze rug en proberen raden,…